5 pampiga slott & herrgårdar till salu

Drömmer du om få komma bort och få njuta av vädret till sommaren? Varför inte göra det i ett slott eller en herrgård i bästa Downton Abbey-stil?

Här har söktjänsten för bostäder, Booli listat några av de ståtligaste bostäderna som finns på marknaden just nu.

1.  Stjärneborg slott
Pris: 22 miljoner

Med 14 rum, varav 7 dubbelsovrum och en totalyta om ca 600 kvm är Stjärneborg ett mycket praktiskt slott och i ett mycket bra skick. Slottet byggdes 1915 i nationalromantisk stil och är ritat av den kände arkitekten Torben Grut.

2. Smedstorp slott
Pris: 14,7 miljoner

Smedstorps Slott från år 1570 är vackert beläget intill Smedstorpssjön på vackra Österlen ca 8 mil öster om Malmö. Härlig historisk slottsmiljö fördelad på tre våningsplan med 5 sovrum och flera vackra sällskapsytor i form av salar och salonger.

3. Bräkne Hoby Slott
Pris: 11,7 miljoner

Pampig Herrgård i Blekinge som uppfördes år 1846 med 2 flyglar och magasinsbyggnad från 1650-talet.  Underbar paradlägenhet på 460 m² i två plan med mat- och vinkällare om 230 m².

4. Gripensnäs 5, Bettna
Pris: 13,5 miljoner

Gripensnäs ligger sagolikt vackert intill sjön Långhalsen och i hjärtat av Sörmlands böljande landskap. Herrgården har de senaste åren genomgått grundliga renoveringar, både ute och invändigt och har disponerats om från konferansanläggning till rymlig privatbostad. Lätt tillgängligt med endast 13 mil från Stockholm och 4 mil till Skavsta flygplats.

5. Kastberga slott, Eslöv
Pris: 19 miljoner

Stilfullt och välhållet slott från 1898 med ca. 675 kvm boyta. Fastigheten har en vacker park med poolhus, samt gästhus. Här finns även häststall med 9 boxar, samt rasthage och belyst paddock. Här finns även en tennisbana och orangeri.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *