5 spanska resmål du inte får missa

resa till spanien

Det är inte lätt att begränsa sig till enbart fem resmål i Spanien. Där finns mycket att se på flera olika platser i landet. Det finns mycket kultur, äldre traditioner och historia att upptäcka mer eller mindre var som helst. Sen finns det resmål som är mer inriktade för de som önskar mer turistliv. Som sol, bad och shopping.

I nedanstående lista finns därmed tips på platser som, tillsammans kan ge lite av varje. Däremot ska man inte glömma bort att det finns mycket mer att upptäcka i vackra färgrika Spanien. I denna lista finns ett kort utdrag av hur man kan resa till Spanien – en liten aptitretare.

Madrid

Madrid måste ju finnas med på denna lista, då det är huvudstaden och den har mycket att erbjuda. Flera mysiga torg där det finns olika typer av serveringar, underhållning och försäljning av olika saker – dag som kväll. Bra utsikt får man över staden från exempelvis takterassen vid Gymage Lounge Resort eller utsikten från Palacio Real.

Shopping på loppmarknader finns lite överallt, men om du vill ta tillfället i akt att finna märkeskläder till förmånliga priser så bör du besöka paradgatan Gran Vía eller kanske testa lite mer hipster stil i kvarteret Chueca.

Barcelona

Barcelona är en annan vacker storstad, som är belägen uppe i norr och nära till stranden. Sommartid är det högsäsong för turism och det kan emellanåt bli väldigt varmt, så för en del är detta inte en bra period för att vandra runt och upptäcka staden. Men det är nära till stranden och det finns långa stråk med barer och nattklubbar att besöka på kvällen, efter den sköna siestan.

Gällande turistattraktioner bör du inte missa Sagrada Familia, men den är populär så det bästa är att boka en guidad tur. Det finns mycket annan konst och attraktioner att se, som bland annat är inspirerat av Salvador Dalí och Pablo Picasso.

Sevilla

I regionen Andalusien ligger Sevilla, som är väldigt färgrik av både arkitektur, konst och växter. Sevilla har en fin kombination av Spanien. Vandra runt och häpnas av allt vackert, koppla av på trevliga serveringar eller i en park. Som på många andra platser kan det vara en god idé att boka in sig på olika guidade turer, så hinner man med mer och kommer lära sig mycket om både Sevilla och Spaniens kultur och historia.

Sevilla ligger inte nära kusten, men det finns gott om shoppingplatser, barer och nattklubbar att besöka när det finns tid. En show med Flamenco bör finnas med på listan när man ska resa till Sevilla.

Málaga

På Costa del Sol ligger Málaga som är en mycket populär destination för många svenskar och en av anledningarna är att det finns milslånga vackra stränder att spendera soliga dagar på. Du finner bland annat den välkända fästningen La Alcazaba, som ligger på toppen av en kulle och uppe på toppen kan du avnjuta en vacker utsikt över Málaga stad. 

Nära Málagas gamla stadsdel finner du Mercado Central de Atarazanas, där du kan vandra runt bland mat som olika sorters färsk fisk och kött, samt grönsaker och kryddor. Där finns även möjligheter till att äta spansk mat på servering.

Ibiza

Ibiza är en ö som ligger öster om fastlandet och är nog allra mest känd för vackra stränder och ett stort utbud av barer och nattklubbar. Många som åker iväg för sol- och partyliv i Spanien gillar Ibiza. Dessutom ligger ön nära öarna Mallorca och Minorca samt fastlandet, så det är enkelt att upptäcka närliggande platser de dagar man vill ta det lite lugnt eller bara passa på att upptäcka fler spanska platser.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *