5 steg för hur ditt hem får en industriell touch

industriell heminredning

Den industriella stilen har redan varit het ett antal år i designvärlden för interiören. Kombinationen minimalism, ovanliga detaljer och fräsch design kan förändra ett rum till oigenkännlighet. De här industrielementen kommer att passa även i ditt hem. 

Atmosfären i tidigare fabrikshallar och industrilokaler har uppskattats av inredningsdesigners under en rad år. Har du också fastnat för den industriella stilen, men vill inte renovera hela lägenheten från golv till tak? Ibland räcker det med ett par detaljer, som med ens förändrar rummet till oigenkännlighet.

1. Håll dig till palettens grundfärger

Den industriella stilen har mängder med utseenden, men neutrala färger spelar huvudrollen. Svart, vitt och grått bildar palettens grundfärger, nyansernas enhetlighet kan till exempel kontrasteras med färgglada fåtöljer eller mattor. Men använd färgerna sparsamt och kombinera inte för starka nyanser tillsammans. 

2. Skaffa designbelysning

Takkronor och lampor spelar huvudrollen i den industriella stilen. Satsa på imitationer av reflektorer, verkstadsbelysning eller belysning i enkla metallkonstruktioner. Fabrikskänslan i vardagsrummet kan du sedan mjuka upp med glödlampor med en varmare ljusnyans. 

3. Ge trä och metall företräde

industriell stil heminredning

Obearbetat trä och metall är den grundläggande essensen i industriinteriörer. En utmärkt lösning för att komponera in det elementet i alla rum är skjutdörrar i massivt trä eller av glas i en metallram. Det ger rummet en fabrikstouch och gör det dessutom optiskt större. Skjutdörrar kan också med fördel användas för att snyggt och utan att riva någonting dela av ett rum i två delar. Om du inreder vardagsrummet helt från golvet, glöm inte att skaffa metallhyllor, ett massivt träbord eller en soffa av ekoskinn. 

4. Välj kreativa tillbehör

I industriinteriörer hittar man inte många dekorationer, men de som finns är originella och personliga. Dekorera väggarna med svartvita fotografier och skyltar istället för tavlor, ersätt ljusstakar med neontexter. Stora väggklockor, som blir rummets huvuddekoration, får heller inte saknas. Rummet får sin egen mysighet av en uppsjö krukväxter, som skapar en intressant kontrast till industrielementen. 

5. Visa upp väggen

Ingenting ger rummet en större industriell känsla än nakna tegelstensväggar, som blir ett dominant element i hela rummet. Om du inte vill börja ta bort all puts, måla åtminstone en vägg i grått eller antracit. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *