5 tips för att få ditt B2B-varumärke att sticka ut i det digitala medielandskapet

b2b marknadsföring online

I takt med att användandet av digitala medier växer så växer även konkurrensen. Det här ställer högre krav på att du som företag arbetar aktivt med att få ditt B2B-varumärke att sticka ut i det digitala medielandskapet. Här nedan ger vi dig fem bra tips som kan hjälpa dig en bra bit på vägen.

1. Publicera endast kvalitativt innehåll

För att ditt företag ska lyckas med sin digitala marknadsföring är ett välarbetat och genomtänkt innehåll avgörande. Förutom att innehållet ska vara anpassat efter målgrupp bör det också vara intressant och inte minst relevant. Ta med fördel hjälp av andra avdelningar på företaget som till exempel sälj eller kundtjänst och lyssna på vad de har att säga. Tillsammans kan ni skapa bra innehåll som grundar sig i kundernas behov och utmaningar. En annan aspekt när det kommer till kvalitativt innehåll är SEO. Genom att optimera dina texter och inlägg kan du få Googles algoritmer att visa just din hemsida eller blogg högst upp bland sökresultaten. Försäkra dig också om att de ljudfiler, bilder och rörligt material som används håller hög kvalitet. Det kommer att förhöja hela känslan!

2. Ta hjälp av sociala medier

Idag har de flesta förstått vikten av att marknadsföra sitt företag på sociala medier och möjligheterna är många. Här kan du till exempel visa upp nya produkter eller tjänster, anordna tävlingar eller giveaways, interagera med följare och rikta din annonsering till användare som tillhör din målgrupp. I och med att många av dina konkurrenter med stor sannolikhet redan är i full gång med att interagera med potentiella kunder via sina sociala medier riskerar du att hamna i skymundan om du inte också finns där. Syns man inte så finns man inte, var det någon som sa..

3. Kommunicera på ett konsekvent sätt 

Som företag är det viktigt att kommunicera på ett konsekvent sätt mellan olika kanaler. En följdriktig kommunikation gör det nämligen lättare för utomstående att känna igen ditt varumärke samtidigt som det inger ett professionellt intryck. Det kan till exempel handla om att regelbundet uppdatera sociala kanaler eller att använda samma typ av språk i all skriftlig och muntlig kommunikation. 

4. Var inte rädd för att prova nya saker

Vi har tidigare nämnt att en konsekvent kommunikation är viktig för att kunder lättare ska känna igen ditt varumärke, men det betyder inte att du aldrig kan prova nya saker. Kanske har du sett en konkurrent göra något eller hört någon i en podcast berätta om sina erfarenheter och är nu nyfiken på att testa något nytt, trots att det egentligen är utanför företagets comfort zone? Våga ge det ett försök. Att tänka utanför boxen och då och då prova nya grejer är inte skadligt så länge du inte tappar kontrollen helt och hållet, utan snarare tvärtom – det kan vara nyttigt. 

5. Våga satsa på offline-marknadsföring och merchandise

I en digitaliserad värld där stort fokus läggs på online marknadsföring glöms ibland traditionella marknadsföringsknep bort en aning. Att trycka egen merchandise till exempel är ett väldigt effektivt tillvägagångssätt om du vill öka igenkänningen av ditt varumärke. Genom att designa egna tröjor med tryck och sälja eller dela ut till kunder och anställda så kan ditt företagsnamn utan problem synas på de flesta håll. Ju mer tid du lägger ned på utformandet av dina tröjor, ju större är chansen att de uppskattas och används under en längre tid – något som självklart skulle gynna ditt företag.

För att få ditt B2B-varumärke att sticka ut i det digitala medielandskapet finns det alltså en rad olika saker att tänka på. Att satsa på kvalitativt innehåll som är anpassat för målgruppen är viktigt för att de ska kunna ta sig till det. Lika viktigt är det att synas på sociala medier för att konkurrera med andra företag och att kommunicera på ett konsekvent sätt i alla kanaler. Du har också mycket att vinna på att vara modig nog och testa på nya saker samt att våga satsa på offline-marknadsföring och merchandise i form av praktiska och användbara plagg.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *