50 klassiker blir digitala i sommar

Nu ger Norstedts ut 50 översatta titlar i sin klassikerutgivning. Böckerna kan köpas både som e-bok och som häftad bok och satsningen ingår i ett större digitaliseringsprojekt.

Det nya sommarsläppet består av tidlösa, utländska klassiker av bland andra Mark Twain, Jules Verne, Voltaire, Dostojevskij och Proust.

Som förläggare är det en dröm att kunna erbjuda bokläsare den fantastiska utgivning som Norstedts har haft genom åren. Det som tidigare bara funnits på antikvariat – i bästa fall – kan man nu köpa direkt från förlaget eller i bokhandeln. Det här är ett fint tillskott till den breda lista av svenska klassiker som vi redan digitaliserat och publicerat, säger Eva Gedin, förlagschef på Norstedts.

Böckerna finns att köpa via norstedts.se, antingen som e-bok eller i häftat format som trycks direkt vid beställning (print-on-demand).

Under en kampanjperiod kan man köpa ”Gullivers resor” av Jonathan Swift, ”Jorden runt på 80 dagar” av Jules Verne och ”Candide” av Voltaire till specialpris. E-boken kostar då 39 kronor och den häftade boken 99 kr.

Klicka här för att hitta samtliga titlar.

PicsArt_06-06-10.43.33

Klassikern ”Candide” av Voltaire.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *