6 böcker som kan förändra ditt liv

böcker som kan förändra ditt liv

I boken Tools of Titans av Timothy Ferriss och kapitlet med livscoachen Tony Robbins nämner han ett tretimmarsseminarium med Jim Rohn som han gick på när han var 17 år gammal som den bästa investeringen han någonsin gjort. När Robbins några decennier senare frågade Warren Buffet vilken som hans bästa investering någonsin varit, svarade han att det var Dale Carnegies talarkurs som han tog när han var 20 år gammal.

Denna typ av svar är återkommande på frågan oavsett vem det handlar om. Det är ytterst sällan någon nämner en ekonomisk investering som den bästa de gjort i livet, oavsett vilka vinster man gjort på dessa. Den investering där man utvecklar större skicklighet, mer insikt och bättre kapacitet är vad som verkligen kommer att förändra livet till det bättre. Det handlar om att förändra sitt tänkande, på svengelska även känt som mindset, för att lära sig att agera rätt i olika situationer.

Det handlar dock även om att agera utifrån sina nya visdomar. I boken nämns även att Warren Buffett genast efter kursen hos Dale Carnegie omedelbart gick till University of Omaha och bad om att få undervisa, eftersom han inte ville fall tillbaka i sitt gamla mönster där han var livrädd inför varje offentligt tal.

I nämnda exempel satsade Tony Robbins och Warren Buffet stora summor för att gå dessa kurser. I dagens samhälle behöver man dock inte nödvändigtvis ens betala för att få tillgång till visdom som kan förändra ens värld. Att regelbundet läsa kan mycket väl bidra till att förändra ens tankesätt på ett avgörande sätt gällande mycket här i livet. Bland de personer som rekommenderar läsning som det bästa man kan ägna sig åt för den personliga utvecklingen är Bill Gates.

Gates uppger att han i genomsnitt läst en bok per vecka ända sedan han var ett barn. Han delar också regelbundet med sig av sina bästa lästips på sin blogg, gatesnotes.com.

I ett speciellt kapitel nämner också Tim Ferriss favoritböckerna från några av de drygt 200 personer som presterar på topp inom sina områden. Det handlar om allt från artister, atleter och affärsmän, till forskare och vetenskapsmän. Tony Robbins nämner bland annat As a Man Thinketh av James Allen från år 1902, medan entreprenören Derek Sivers nämner boken How to Win Friends and Influence People från Dale Carnegie (1936).

Nedan är 6 böcker med många rekommendationer genom åren – bland annat i boken Tools of Titans:

1. Think and Grow Rich – Napoleon Hill (1937)

Think and grow rich av Napoleon Hill

2. How to Win Friends and Influence People – Dale Carnegie (1936)

how to win friends and influence people av Dale Carnegie

3. Acres of Diamonds – Russell H. Conwell (1921)

Acres of diamonds av Russel H Connell

4. As a Man Thinketh – James Allen (1902)

5. Atlas Shrugged – Ayn Rand (1957)

6. The Richest Man in Babylon – George S. Clason (1926)

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *