7 sätt att kickstarta lata morgnar med en motiverande start på dagen

motivation för att komma igång på dagarna


Egentligen gillar ingen att vara lat. Och om ditt “Jag ska bara slappa och ta det lugnt idag” har börjat sträcka sig till varje dag, då är det ett problem! Så om du verkligen vill ändra ditt betende och ta kontroll över din dag har du här 7 praktiska sätt att sluta prokrastinera och börja bli mer produktiv.

1. Ta itu med orsaken till dina problem

Är du utbränd från att jobba hemifrån, dygnet runt 7 dagar i veckan? Det är ett tydligt tecken på att din kropp behöver vila. Du kanske är överväldigad av att jonglera mellan hushållssysslor och extra arbetsuppgifter. Om du vet varför vardagen känns som för mycket kan du göra nödvändiga förändringar. Det kommer att hjälpa dig att bli mer aktiv i ditt privata liv och mer effektiv på jobbet.

Dela upp din arbetsdag i korta pass som låter dig bli mer produktiv och fokuserad på arbetsuppgiften. Och när det kommer till privatlivet måste du inte bli klar med allt på en dag. Be om hjälp med hushållssysslorna. Du behöver inte göra allt själv på en gång!

2. Ställ in väckarklockan i badrummet

Snoozar du och somnar om varje morgon? Om du har fått en god natts sömn kan detta försämra din hälsa och funktionsförmåga. De sista 30 minutrarna av din sömn kallas för fragmenterad sömn och enligt forskarna är det inte nyttigt för dig att snooza och somna om.

För att bryta denna dåliga vana kan du antingen ställa klockan på 90 minuter innan du faktiskt tänk gå upp, eller så ställer du den långt bort, till exempel i badrummet. På 90 minuter hinner du somna om och gå in i en ny REMcykel som låter dig vakna pigg och utvilad.

Om du istället valt att ställa in klockan i badrummet så måste du gå upp ur sängen för att stänga av den. På vägen till och från badrummet hinner du vakna till och hitta motivationen att komma igång med dagen istället för att somna om!

3. Drick en kopp matchate på morgonen

Det bästa sättet att boosta sin energi på morgonen utan den klassiska kaffekrashen är att dricka en koppa rent matcha te varje morgon! Det är mycket mer potent än grönt te och packat med kraft från katekiner. Matchapulver är ett utmärkt alternativ till ditt vanliga morgonkaffe eller te.

Det kan också rena systemet och boosta immunförsvaret. Plus att du inte behöver ha i mjölk och socker så det hjälper dig att dra ned på kalorierna. Om du behöver en kick på morgonen kan du köpa detta rena matchapulver av högsta kvalitet online på https://www.weightworld.se/matcha-tea.html

4. Gå ut i solen

Att gå ut i solen boostar kroppens serotoninnivåer och förbättrar din sömnkvalitet. Om du börjar dagen med lite lätt och lågintensiv träning så hjälper det dig att hålla dig aktiv och pigg hela dagen.

5. Ta en kall dusch

En kall dusch är en bra rutin att ha om du kämpar med att vakna till på morgonen och har svårt att hitta fokus för dagens uppgifter. När det kalla vattnet sköljer över din kropp så ökar det genast ditt syreupptag, höjer din puls, förbättrar blodcirkulationen och gör dig mer allert. Och det är inte allt! En kall dusch lugnar klåda, minskar träningsvärk, boostar din fitnessnivå och ger din hud lyster. 

6. Ät frukost i tid

Ät en hälsosam frukost i tid. Detta spelar stor roll för att hålla dig aktiv och i form. När du hoppar över frukosten och det är långt mellan gårdagens middag och dagens lunch så påverkar det dina energinivåer.

När du sover är din kropp i fasta så du har redan varit utan mat i 6 till 8 timmar. En hälsosam och mättande frukost är det bästa sättet att ladda kroppen på morgonen så att du orkar ge ditt bästa varje dag.

7. Planera din dag

När du planerar din dag så har du redan någonting att sträva efter. Sätt mål som motiverar dig och har du uppgifter kvar från gårdagen så få dem överstökade direkt på morgonen. Planering är ett utmärkt sätt att förbereda sig för resten av dagen och håller dig fokuserad och produktiv.

En sista grej att ha med sig

Ibland går det inte att göra något åt prokrastinering. Alla motivationstips i världen är ibland inte tillräckligt för att göra din dag bättre. De fungerar bara så långt. Om det är så för dig så behöver du tänka proaktivt och bara ta tag i det. Sluta vänta på den perfekta morgonen för att nå ditt mål. Det finns aldrig en perfekt tid för att göra livsförändringar och sträva efter dina mål. Du måste ta tag i dem med en gång! 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *