7 sätt att skydda din telefon i värmen

hur man skyddar telefonen i värme
Copyright: Vitalii Matokha/Shutterstock

Om värmen kan ibland kan vara svår att hantera för oss människor under sommaren, så är det ännu värre med vår elektronik. Faktum är att varmt väder kan vara mycket skadligt för våra telefoner. Konsekvenserna av intensiv värmeexponering kan vara allt från dataförlust till batteriläckage.

Här ger experterna på Bespoke software development company oss olika sätt som vi kan använda oss av för att skydda våra telefoner från värme.

bästa rea på elektronik sommar 2022

Håll den borta från direkt solljus

Om möjligt bör du se till att din elektroniska enhet hålls borta från direkt solljus. Även om det går bra i fem minuter vill du undvika att lämna den i värmen under längre perioder. Det viktigaste är att se till att enheten inte värms upp utöver dess förmåga att reglera värmen.

De interna fläktarna som finns inuti datorer och bärbara datorer är utformade för att kyla ner enheten från den värme som genereras av rörelsen av komponenterna inuti datorn. Alla externa värmekällor, t.ex. solen, kommer att bli för ansträngande för fläkten att hantera.

Ta bort höljet

Ett hölje är bra på vintern. Det är dock bäst att ta bort det under varma sommardagar. Det fungerar som isolering så om telefonen blir varm kommer fodralet att hålla värmen inne. För att skydda din telefon är det viktigt att ta av det så att värmen snabbt kan försvinna.

Även om det inte alltid är praktiskt att ta bort fodralet, om du bara slappnar av hemma eller i en park, är det bäst att ta bort det i några minuter. Eller till och med välja ett tunnare skärmskydd i stället.

Sluta använda telefonen eller sätt den i flygplansläge.

Om du är på stranden och planerar att vara där i flera timmar bör du stänga av telefonen eller sätta den i flygplansläge. Det finns ingen anledning att bränna upp telefonens ström och få den att värmas upp av användning. Dessutom är det viktigt att övervaka dina barns telefonanvändning eftersom de troligen inte är medvetna om de skador de kan orsaka på sina enheter under långa perioder av solexponering.

Ändra dina telefoninställningar

Om du vill hålla din telefon sval finns det några användbara ändringar du kan göra i telefonens inställningar.

För det första kan du börja med att sänka skärmens ljusstyrka så mycket som möjligt. Detta förbrukar mindre av telefonens batteri och gör att den värms upp mindre. Om din telefon automatiskt ställer in ljusstyrkan på max när du är utomhus kan du överväga att stänga av detta.

Genom att stänga av data sparar du också batteri, vilket också är nära kopplat till telefonens temperatur.

Pressa inte telefonen till gränsen

Det finns många saker som vi kan använda på vår telefon som värmer upp den. Dessa saker inkluderar att spela intensiva spel, redigera videor eller foton eller att koppla in den för att ladda med hög hastighet – allt detta kan värma upp den snabbt!

Om värmen gör din telefon varm är det bäst att du undviker att göra den typ av aktiviteter som naturligt värmer upp den.

Lämna inte telefonen i fickan

Även om din ficka kan verka vara det mest praktiska utrymmet att lägga telefonen i, kommer din kroppsvärme mot tekniken bara att få den att värmas upp ännu mer.

Ta ut telefonen ur alla tajta byxor eller skjortfickor. Om du är ute och reser är det förmodligen bäst att lägga telefonen i väskan för att hålla den längre bort från din kroppsvärme.

Överväg en telefonkylare

Telefonkylare är fästa vid enheten, vanligtvis för spelare som är på språng. De använder kylarteknik som kan hålla en telefon kall när den normalt skulle vara varm. Du kan hitta dem på Amazon till ett överkomligt pris, så om överhettning är ett vanligt problem för dig kan det vara en investering värd att göra.

Placera den under en fläkt

Ett lågteknologiskt alternativ är att använda en fläkt. Placera den helt enkelt på en plats där den gynnas av det svala luftflödet. Detta är fördelaktigt eftersom det kommer att kyla ner den långsamt vilket innebär att det är mindre sannolikt att den orsakar skador. Detta säkerställer att den värme som genereras under dagen kan mildras och att telefonen kan fungera som vanligt.

Läs mer: Bästa nya spel 2022

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *