7 tips för när du köper begagnade kontorsmöbler

begagnade kontorsmöbler på nätet

Genom att köpa begagnade möbler till din arbetsplats kan du spara pengar och samtidigt skapa en skräddarsydd arbetsmiljö. Dessutom är det bra för miljön att återanvända gamla möbler.

Här är våra bästa tips för dig som funderar på att köpa begagnade kontorsmöbler.

Planera din inredning

Planera din inredning i förväg så att du har en klar uppfattning om exakt vad du letar efter. Det finns gott om variation på marknaden för begagnade möbler, så det finns ingen anledning att kompromissa med dina önskemål.

En av de aktörer med bäst utbud av begagnade kontorsmöbler på marknaden är BBS Möbler. De har hundratals varianter av begagnade kontorsstolar, skrivbord och hyllor inom respektive kategori. Det gör att det finns alla förutsättningar till att hitta vad du söker oavsett om du planerar inreda din egen privata arbetsplats i hemmet eller för en större arbetsplats med många arbetstagare.

Tänk på säkerheten

När du köper begagnade möbler eller begagnade kontorsstolar är det viktigt att du kollar upp att allt är i gott skick. På så sätt kan du se till att du uppfyller dina skyldigheter när det gäller hälsa och säkerhet för dina arbetstagare.

Välj funktionella möbler

Om du väljer ett kontorsbord enbart för att du tycker att det ser snyggt ut kommer du snabbt att inse att du har gjort ett stort misstag. Många människor gör det här misstaget, och de kommer att ångra sitt köp senare. Det du väljer för ditt företag ska vara funktionellt. Att till exempel välja ett skrivbord utan lådor är förmodligen ingen bra idé om du behöver förvara filer.

Välj möbler i rätt stil

Samtidigt som du har funktionaliteten i åtanke väljer du möbler som återspeglar den typ av verksamhet du driver eller det företag du arbetar för. Om du har en ledande ställning vill du inte välja ett kontorsbord som ser ut som om en tioåring satt ihop det. Du bör välja något som är exklusivt och elegant.

Välj rätt stol

Välj en stol som är idealisk för din kontorsmiljö, din längd och din vikt. En annan sak att tänka på är stolens höjd i förhållande till skrivbordet. Din stol skall vara bekväm och göra det möjligt för dig att justera efter dina behov. Stolens färg bör också matcha de kontorsmöbler du väljer.

Mät ditt kontorsutrymme

En av de värsta sakerna du kan göra är att inte mäta ditt kontorsutrymme. Tyvärr är det många som glömmer att mäta och när deras nya möbler anländer upptäcker de att de inte ens passar genom dörröppningen, än mindre att de ligger i linje med väggen och dörröppningarna på rätt sätt. Det är viktigt att du tar mått och ser till att dessa är korrekta.

Avslutningsvis – Tänk på förvaringsutrymmet

Du behöver mer förvaringsutrymme förutom ditt arbetsbord. Ditt förvaringsutrymme kan komma i form av bokhyllor, arkivskåp, sidobord med mera. Innan du bestämmer dig för ytterligare förvaringsalternativ bör du överväga hur mycket ytterligare utrymme du har kvar.

De förvaringsalternativ du väljer bör matcha dina kontorsmöbler och vara praktiska för ditt arbetsutrymme. Med bra planering blir det mycket enklare att köpa begagnade kontorsmöbler.

Tänk över de behov du har just nu, men tänk också på dina framtida behov. Som nämnt finns det många alternativ på marknaden för dig som söker begagnade kontorsmöbler. Det gäller bara att du har en klar vision om dina önskemål!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *