Adventskalendrar allt populärare

adventskalendern

Adventskalendern har en lång tradition hos oss och den första papperskalendern i Sverige kom ut redan 1934. Namnet på denna var Barnens adventskalender och såldes av Sveriges Flickors Scoutförbund. Sedan dess har mycket hänt. Speciellt under 2010-talet har allt fler varianter av adventskalendrar för vuxna lanserats.

Många av oss är uppväxta med Julkalendern i Sveriges Television. Den har sänts sedan 1974 och har med tiden blivit en jultradition för barn. Andra populära adventskalendrar som många blivit bekanta med under uppväxten är chokladkalendrar. Den är troligen den mest kända av alla adventskalendrar utöver den traditionella papperskalendern.

Adventskalendrar för alla smaker

En adventskalender hittar du numera i många olika format. Förutom ovan nämnda chokladkalender finns även lakritskalendrar från många olika tillverkare, med allt från basmodeller till lyxigare varianter. Godiskalendrar är de vanligaste av adventskalendrar för vuxna och barn i dagens läge.

Den största förändringen har vi sett i att det numera även finns många alternativ till de ätbara adventskalendrarna. Du hittar mängder av skönhetskalendrar både för män och kvinnor från många olika tillverkare. Speciellt för män har vi sett många alternativ lanseras under de senaste åren. Det finns allt från verktygskalendrar till öl- och whiskykalendrar på marknaden numera.

Just dryckeskalendrar har blivit en stor trend och även kaffe- samt tekalendrar är väldigt populära. Tillverkarna av adventskalendrarna lanserar nya varianter till varje år, där man förnyar både designen och innehållet i sina kalendrar.

Adventskalendrar har blivit allt populärare

Det som gör fenomenet extra intressant är att adventskalendrarna börjar säljas allt tidigare och att de mest populära varianterna även säljs slut väldigt tidigt på året. De som vill vara säkra på att få någon av de mest populära adventskalendrarna bör i regel vara ute redan när de lanseras i slutet av september eller början av oktober.

Trenden med adventskalendrar har såklart inte gått obemärkt förbi på marknaden. Under detta år ser vi flertalet aktörer som lanserat olika modeller av adventskalendrar inom olika prisklasser. Inom skönhet kan du hitta tre olika adventskalendrar från ett och samma märke, där det finns allt från grundmodeller till lyxvarianter. Det är klart att det satsas mer resurser både på design och upplevelse gällande adventskalendrar.

Adventskalendrar är inte längre endast för barn, utan i minst lika hög grad för vuxna. En av orsakerna till att adventskalendrar är så populära handlar även om att det är vanligt att ge bort dessa som gåvor till sin partner. Det är också ett utmärkt sätt att få tillfälle att testa många olika produkter medan man räknar ned till julafton!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *