Africanas – handgjorda produkter från Sydafrika

africanas weekendbag

Här kommer en intressant nyhet för den som önskar utöka sin garderob med nya sommarplagg och accessoarer och samtidigt göra en god gärning.

Africanas är ett socialt projekt som fokuserar på entreprenörsskap med en vision att skapa en bro mellan Afrika och västvärlden. Det gör man genom att sälja handgjorda produkter som är skapade av hantverkare i Sydafrika.

I utbudet hittar man allt från färgglada espadrillos till weekendväskor i två olika färger. Teamet består av skomakare och hantverkare som är stolta över att äntligen få exportera den afrikanska kulturen och dess know-how till resten av världen.

Inom Africanas jobbar man hårt för att lyfta fram möjligheterna för de lokala hantverkarna och deras arbete, ljusår bort från den massproduktion som vi blivit så vana vid.

I kollektionerna hämtas inspiration av Afrikas sol, dess enorma rikedom av nyanser och mönster samt natur- och djurlivet. Med andra ord jobbar man hårt för att leverera en del av det riktiga Afrika till kunderna världen över genom produkter som tillverkats under rättvisa förhållanden och med kärlek och passion.

En duffelväska i läder är en tidslös klassiker och perfekt för sommarsemestern. Denna är tillverkad av stryktåliga material som håller hela livet.

Alla flygbolag accepterar den också som handbagage, vilket gör den speciellt lämplig till sommarsemestern. Lädret på väskan kommer från Namibia och tillverkas sedan för hand i Kapstaden, Sydafrika.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *