Åk på semester till Egypten med vänner

allt du behöver veta om att resa till egypten

Egypten är ett fantastiskt land att besöka. Marknaderna är stora, människorna trevliga och vattnet är blått och varmt. Egypten blir i allt snabbare takt ett utav svenskarnas favoritresmål. I den här artikeln kommer vi att samla allt som du behöver veta för att kunna ge dig iväg till Nordafrikas pärla. 

I och med att alla restriktioner numera har hävts är det många av oss som är sugna på att ge oss ut på resande fot igen. Att resa var det som många svenskar saknade allra mest under pandemin och fler och fler länder har nu börjat öppna upp sina gränser för turism igen. Numera så krävs det oftast enbart ett negativt PCR-test, ett vaccinationsbevis och ett visum.  

Idag så är det väldigt populärt för umgängeskretsar att ge sig iväg på resor tillsammans. Många väljer då att åka på en festresa till någon av Europas stora städer eller till någon annan klassisk plats såsom Aya Napa, Rhodos eller Magaluf. Men för dem som är intresserade av en lite mer avkopplande resa så kan Egypten vara det perfekta resmålet. Här kan man ta del av unik och spännande kultur, häftiga fornlämningar och fantastiska stränder. Att ansöka om ett visum till Egypten går snabbt och är väldigt enkel. Vi kommer att gå igenom hur man går tillväga lite längre ner i texten, men genom att klicka på länken så tas du till en sida där du får veta precis hur man går tillväga. 

Boenden i Egypten  

Det första ni måste bestämma er för när ni ska bege er iväg på en resa till Egypten är vilken typ av boende som ni ska ha. Idag så väljer många svenskar som åker på resa till Egypten att åka på charter och bo på ett hotell där allt är all inclusive. Det här är väldigt bekvämt eftersom man då inte behöver ta hand om någonting själv. Tänk dock på att du i många fall fortfarande behöver ansöka om ett visum.  

Om ni inte är intresserade av all inclusive så finns det gott om andra alternativ. Beroende på var ni vill åka någonstans så finns det en del olika val. Egypten har en helt makalöst vacker kustremsa med gott om hotell och strandvillor. Genom att boka ett hotell eller en hyra en lägenhet nära stranden så kan ni få många av de bekvämligheter som all inclusive innebär, samtidigt som man kommer bort från den turistiga stämningen som ofta uppstår. Man kan då laga egna middagar och umgås på balkongen. 

Flygbiljetter till Egypten 

När det kommer till flygbiljetter till Egypten så är även detta någonting som ger landet pluspoäng. Idag så finns det enormt många flygbolag som flyger från Sverige direkt till en rad olika flygplatser i Egypten.  

Detta betyder att det finns gott om billiga flygbiljetter att välja bland. Ett tips är att flyga vid en annan tidpunkt än exempelvis stora lov då priserna under den tiden oftast är högre när barnfamiljer också vill bege sig ner till värmen.  

Tips på aktiviteter väl på plats  

Om man är intresserad av en renodlad festresa så är Egypten kanske inte det bästa alternativet att ge sig i väg på. I stället så finns det en hel del intressanta kulturupplevelser att ta del av runtom i landet. En populär resplan är att flyga till Kairo och spendera några dagar med att upptäcka den myllrande staden som kryllar av trevliga restauranger, marknader och häftig arkitektur. Efter att man har sett pyramiderna, en otroligt häftig upplevelse, så kan man sedan bege sig ut mot ut mot kusten för några dagars avkoppling i solen.  

Att ansöka om Visum  

Som vi tidigare har nämnt så är det viktigt att ni ansöker om era visum i god tid. Vi svenskar som medlemmar i EU tänker ofta inte på att det krävs ett visum för att komma in i många länder. Det är inte svårt att få ett visum till Egypten, utan det krävs bara att man svarar på några grundläggande frågor kring sin resa.  

Ett visum kostar runt 1000 kronor att ansöka om och det enda som krävs är ett bevis på att man har en plats för att övernatta under minst en natt. Det är dock viktigt att tänka på att man fyller i hela formuläret på ett korrekt och riktigt sätt. På så sätt slipper man få avslag på grund utav en teknikalitet. Det är också en god idé att ansöka om visumet i samma veva som att man bokar sitt boende för att försäkra sig om att det blir färdigt i tid. 

Viktigt att tänka på innan ni ger er iväg  

Det viktigaste ni måste ha koll på innan ni ger er iväg är att ni har giltiga visum. Det är varje enskild resenärs ansvar att man har ett giltigt visa att visa upp vid ankomst i Egypten. Se därför till att alla som ska med på resan ansöker om sina visum i god tid för att slippa stressa när ni väl är på flygplatsen. 

Det är också viktigt att ni hittar ett boende som passar för er alla. Genom att läsa recensioner och liknande så kan ni hitta ett hotell som passar för just er. Kanske är ett hotell som huvudsakligen är inriktat på barnfamiljer rätt för er, utan ni kanske hellre söker er till att hyra en lägenhet eller ett hus. Det finns gott om olika alternativ när det kommer till boende så se till att göra er hemläxa. Se också till att ni packar ner gott om solskyddsfaktor då solen i Egypten är oerhört stark. Trevlig resa! 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *