Aktier inom klädbranschen för fashionistan

aktier i modebranschen

Om du har ett brinnande intresse för modebranschen och letar efter investeringsmöjligheter kan det vara ett ypperligt tillfälle att slå samman de två delarna. I takt med att klädbranschen har blivit allt mer lukrativ, så har det tillkommit fler bolag som är verksamma inom modebranschen på både den svenska aktiemarknaden och den utländska.

Men med en överflödig börs kan det vara svårt att hitta attraktiva företag med lägre investeringsrisker verksamma inom modebranschen. I vår artikel har vi listat tre robusta modeföretag som finns på börsen.

LVMH – Aktien för hen som letar tror på lyxsegmentet

Louis Vuitton Moët Hennessy, eller förkortat LVMH, är ett av världens största företag inom ledande konglomerat inom lyxproduktindustrin. Detta franska holdingbolag äger några av de mest välkända företagen inom lyxsegmenten inom mode, parfym och detaljhandel med flera. Tänk märken som Louis Vuitton, Christian Dior, Moët & Chandon och Bvulgari. Alla dessa är robusta företag som har funnits i åratal och etablerat sig väl på marknaden.

H&M – Den som letar efter pålitliga utdelningar

Oavsett om du är ett fan av Hennes & Mauritz eller inte, gillar nog de flesta utdelningar. H&M är ett välkänt svenskt börsnoterat detaljhandelsföretag som har över 4 400 butiker och verkar i över 60+ länder. Deras affärsidé att erbjuda mode och kvalitet till bästa pris uppskattas av kunder – och aktieägare. Bolaget är nämligen känt för att vara generösa med sin utdelning, även om den under de senare åren har stoppats på grund av vinstvarningar, pandemin och andra anledningar.

Zalando – Ett utav Europas snabbast växande modeföretag

Om du gillar att köpa kläder på nätet, så är chansen ganska stor att du har stött på ett utav Europas största nätbutik på nätet – nämligen tyska Zalando. Idag är företaget verksamt i över 15 länder och har snabbt blivit ett etablerat namn i många hushåll.

Risker med att handla med aktier

Tänk på att handel med aktier alltid är förknippade med risker. Även om du personligen tycker om modeföretaget, så behöver det inte betyda per automatik att bolaget har en bra affärsmodell. Av denna anledningen kan du förlora delar, eller även hela ditt insatta kapital om företaget inte når upp till sina åtaganden eller går i konkurs.

Rent generellt brukar experter rekommendera att man diversifierar sin portfölj. Det kan handla om att välja olika typer av aktier, fonder från olika industrier och länder, samt investera i kryptovalutor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *