Akustikpaneler för alla utrymmen

akustikpaneler

I lokaler där en hög ljudnivå kan upplevas som störande är det smart att montera akustikpaneler på både väggar och tak. Panelerna absorberar ljudet istället för att det studsar och multipliceras mot väggarna. 

Dessutom är akustikpaneler en snygg inredningsdetalj som förhöjer atmosfären i lokalen. Det finns alltså fler än en anledning till att installera en akustikpanel!

Akustikpanel på cafe och restaurang

På just cafeer och restauranger är det vanligt att ljudnivån blir väldigt hög. Och utan akustikpaneler kan ljudnivån bli störande för både kunder och personal. 

En hög ljudnivå kan leda till kunder väljer att besöka ett annat cafe eller en annan restaurang med en lägre ljudnivå. Samtidigt gör en hög ljudnivå ofta att personalen vantrivs på arbetsplatsen. Undvik framtida problem genom att montera akustikpanel på väggarna och/eller taket.

Spaområden

Att gå på spa innebär för de allra flesta att varva ner och njuta av en stressfri miljö. Om det då förekommer en hög ljudnivå på spaområdet leder det inte till den lugna avstressande miljön kunderna är ute efter. 

Att montera akustikpanel är inte bara bra för att bli av med störande ljud utan det skapar även en harmonisk atmosfär. 

Akustikpanel i våtutrymmen

Det finns akustikpanel som är kompatibel med våtutrymmen. Och när du ska montera akustikpanel i ett våtutrymme, oavsett om det är ett spaområde eller något annat slags våtutrymme, är det viktigt att välja just den akustikpanel som faktiskt är framtagen för att klara av förhållandena i ett våtutrymme.

Akustikpanel för musiker

Alla som pysslar med musik vet om att ljudnivån ofta blir hög och därmed stör grannar till replokalen. Eller helt enkelt familjen för de som har ett musikrum hemma eller i garaget. Akustikpanel kan rädda relationen med både grannar och familj genom att absorbera ljudet av musiken. Även om de allra flesta tycker om att lyssna på musik vill väldigt få bli störda av musik i tid och otid. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *