Akvavitpromenad mellan Gamla stans främsta restauranger

akvavitpromenad stockholm maj 2021

Under eftermiddagen den 22 maj genomförs MovEat Akvavit med besök på fem av Gamla stans främsta restauranger. På varje ställe serveras en legendarisk akvavit tillsammans med en utvald maträtt. Promenaden sker i egen takt utifrån en mobilapp. De begränsade biljetterna släpps idag den 20 april på www.moveat.co.

MovEat är en mat- och dryckespromenad baserad på en app med kartor, restauranger och menyer. I maj genomförs en unik MovEat Akvavit där gästerna får besöka Djuret, Kagges Sillkafé, Den Gyldene Freden och Matrosen Smörrebröd i valfri ordning.

akvavitpromenad i stockholm

På varje stopp serveras en klassisk akvavit med en mindre maträtt som representerar restaurangen. Promenaden avslutas på LeRouge som skapat en egen drink på just akvavit.

Akvavit är en unik dryck för Norden som passar till betydligt fler tillfällen än de klassiska högtiderna. Under vandringen får gästerna uppleva några av Gamla stans främsta restauranger samt avnjuta akvavit med historia från tre århundraden, säger Marcus Pedersen Senior Brand Manager på Arcus. Promenaden skapar också en efterlängtad möjlighet att komma ut på krogen igen på ett säkert och kontrollerat sätt.

akvavitpromenad i gamla stan stockholm maj 2021

Både lagrad och olagrad akvavit

Under MovEat Akvavit serveras både lagrad och olagrad akvavit från några av Nordens äldsta och mest klassiska varumärken. Samtliga maträtter från restaurangerna har omsorgsfullt valts ut för att passa respektive akvavit.

MovEat Akvavit går av stapeln under eftermiddagen lördagen 22 maj med första start 13:00. Kostnaden är 599 kronor per person och de begränsade biljetterna släpps alltså till försäljning 20 april på www.moveat.co.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *