Allt om kompressionsstrumpor

allt om kompressionsstrumpor

Vi går, står och belastar våra fötter och ben med hela vår kroppsvikt. Oavsett om det är i medicinskt bruk eller som stöd i vardagen så hjälper kompressionsstrumpor till att skapa en bekväm känsla och skyddar ben och fötter från onödig belastning. Även då vi är stillasittande så ökar riskerna. Blodets återflöde försämras och riskerna för blodpropp ökar.   

Vad är kompressionsstrumpor?

De hjälper till att bibehålla ett normalt och stimulerande blodflöde genom venerna från fot, vrist, till ben. Kompressionsstrumpor ökar flödet och minskar svullnad. 

Två olika typer av kompressionsstrumpor

  • Rundstickade – Stickas i en cylinderformad stickmaskin. Dessa orkar inte hålla emot muskelexpansion eftersom de är högelastiska. Därför lämpar de sig till enklare besvär, såsom tryck och svullnad vid en arbetsdags belastning och vid längre stillasittande. Även vid lättare medicinska diagnoser. Finns i olika storlekar och längder.  
  • Flatstickade – stickas som ett platt tygstycke i millimeterprecision som sedan sys ihop, alltid efter individuella mått efter behov och anatomi. Ger en djupgående effekt som står emot muskelexpansion och tyngre medicinska diagnoser. Finns för både ben och arm.

Passar perfekt vid en aktiv vardag

För dig som tränar och idrottar så är kompressionsstrumpor ett bra val. Även ifall du står och går mycket på jobbet. Förebygger skavsår, minskar risken för muskel- och krampskador och de kan även öka din prestation! Eftersom de stimulerar till ökad blodcirkulation så ger det en snabbare återhämtning. Sedan så ger de stöd till fotlederna, vilket minskar risken för att trampa snett under hektiska dagar eller löpningen.   

De är utmärkta då du vistas ute mycket under arbete och fritid för att de värmer under kyliga dagar.

Till skillnad från en stödstrumpa så ger en kompressionsstrumpa rätt tryck mot särskilt riktade och utsatta områden. Går att få anpassade efter de behov som finns, antingen receptbelagt av läkare eller genom beställning på nätet. Där kan du även läsa mer och hitta en mängd alternativ.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *