Älskad ikon öppnar igen i Warszawa

Raffles warzawa

AccorHotels slår upp portarna till Raffles Europejski i en av Polens mest ikoniska byggnader. Efter en tids renoveringar ser den 160 år gamla fastigheten nu åter dagens ljus och höjer samtidigt standarden för lyx i Warszawa. Hotellet blir den tredje europeiska destinationen för lyxhotellkedjan Raffles.

Hotellet erbjuder 106 eleganta rum och några av Warszawas största sviter. I samarbete med lokala arkitekter och designers är rummen inredda i klassiskt polsk design med bevarade detaljer från originalinteriören. I hotellets allmänna utrymmen visas en imponerande samling av det allra bästa från den polska konstscenen. Raffles Europejski Art Collection består av närmare 500 konstverk som skapats av mer än 120 konstnärer.

I hotellets spa, ett av Warszawas största, kan gästerna njuta av ett fullt utbud av behandlingar. Här kan de även ta ett dopp i hotellets pool som fortfarande har den ursprungliga mosaiken från 60-talet.

I restaurangen serveras en säsongsbaserad meny med lokala råvaror och på The Long Bar, en välkänd signatur för Raffles varumärke, kan gästerna ta en sipp av någon av hotellets signaturdrinkar. För livsnjutaren lockar även hotellet egen cigarrlounge och konditori.

Raffles Europejski blir den tredje europeiska destinationen och en del av totalt 11 Raffles Hotels & Resorts runt om i världen. Näst på tur väntar Raffles London, Raffles Boston Back Bay och Raffles The Palm Dubai som just nu byggs.

AccorHotels är världsledare inom resa och livsstil samt en digital innovatör som erbjuder unika upplevelser vid mer än 4 300 hotell, resorts och bostäder i över 100 länder. AccorHotels har en oöverträffad portfölj av internationellt kända hotellvarumärken – som täcker alltifrån lyxhotell, populära mellanklass- och boutiquehotell samt ekonomiklasshotell – dit bland annat nämnda kedjan Raffles hör.

Anrika Raffles Hotel i Singapore hör till denna kedja dit varje år otaliga besökare vallfärdar till The Long Bar för att smaka på Singapore Sling. Den världsberömda ginbaserade drinken uppfanns 1915 av bartendern Ngiam Tong Boo på nämnda hotell.

I oktober ifjol kom också nyheten att AccorHotels ingått ett partneravtal med det statliga järnvägsbolaget SNCF i Frankrike om att fortsätta utvecklingen av det ikoniska varumärket ”Orientexpressen”. I år är det 135 år sedan den första tågresan mellan Paris och Konstantinopel i oktober 1883 och i samband med detta planeras nu också en ny hotellkedja under det klassiska varumärket.

Det legendariska tåget, som i nästan ett sekel förenade Europas största städer, från Paris till Istanbul, är idag en tidlös symbol för lyxresande. AccorHotels och SNCF Group arbetar nu tillsammans för att bevara det arv som är kopplat till varumärket genom Orient Express Endowment Fund. Fonden har syftet att uppmuntra och stödja initiativ som gynnar en bredare publik inom konst och kultur.

AccorHotels avser även att utveckla en ny samling prestigefyllda hotell under varumärket Orient Express för att ytterligare stärka sin position inom lyxsegmentet. Dessa hotell kommer vara belägna på ikoniska platser och erbjuda gästerna en unik upplevelse med fokus på Orientexpressens historia kombinerad med lyx och elegans från väst till öst.

De sju tågvagnarna i fransk Art Deco-design förblir SNCF-gruppens egendom och drivs av Orient Express för privata resor och evenemang. Därmed uppstår nya möjligheter att anordna evenemang i samarbete med AccorHotels event- och conciergetjänster Potel & Chabot, Noctis och John Paul.

kändisarnas favoritdofter favoritparfymer

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *