anCnoc lanserar ytterligare en rökig whisky

anCnoc Peatlands är den senaste medlemmen i anCnoc´s The Peaty Collection i Sverige. Endast 3600 flaskor kommer att släppas i Sverige den 7:e augusti och priset per flaska är 499kr på Systembolaget.

The Peaty Collection har tidigare fått sina namn från verktyg som används när man gräver och arbetar med torv. Verktyget Cutter som används för att skära något torrare torv och Tushkar som används för att hacka upp mindre bitar så man får in torvbitarna i kölnans ugn. Nu kommer alltså något att sätta spaden i, anCnoc Peatlands!

Peatlands hittar du i de skotska högländerna. Framförallt i norra och västra delarna där milda sluttningar och otillräcklig dränering styr miljön bland de underbart böljande hedmarkerna.

Rökig whisky mäts i fenolhalter och det kanske mer korrekta ordet är torvig whisky, då det är när man torkar grönmalten med torv som slutprodukten doftar och smakar rök. anCnoc Peatlands har en fenolhalt på 9 PPM och likt sina föregångare så finns anCnoc´s DNA där.

Lagom till dom lite kallare månaderna kommer anCnoc Peatlands finnas tillgänglig för svenska marknaden på Systembolaget.

– Jag är lika glad varje gång anCnoc´s kopparpannor sipprar dofter av torv. Min tidigare favorit Tushkar har fått en riktig utmanare/kompis då anCnoc Peatlands också har lagrats på ex-bourbon casks i över 10 år. Trots en påtaglig rök så behåller Peatlands dom klassiska dofterna som citrus, gröna äpplen och nyriven muskot. I smaken blir det skoj, krämig toffee och en liten bonfire-känsla tillsammans med en härligt lång rökfinish, säger Tommy Isaksson Brand Ambassador anCnoc.

anC Peaty Peatlands_Both

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *