Anrika värdshuset Ulla Winbladh firar oktoberfest för första gången

oktoberfest stockholm 2021

Detta år firar det anrika värdshuset Ulla Winbladh på Djurgården för första gången någonsin oktoberfest. Den nyrenoverade uteserveringen blir en ölhall med klassisk tysk öl, nygrillade korvar och surkål till tyrolermusik.

Värdshuset Ulla Winbladh har en lång tradition av tyska veckor på hösten men i år öppnar de även upp för en klassisk oktoberfest. De tyska veckorna pågår mellan 16 och 26 september och avslutas med oktoberfest i after work-anda under de sista tre dagarna.

oktoberfest i stockholm 2021 var

När samhället öppnar upp och vi äntligen får träffas igen vill vi passa på att göra något riktigt roligt. Vad passar då inte bättre en oktoberfest? Vår nyrenoverade uteservering har plats för över hundra sittande gäster och passar perfekt som ölhall, säger Hanna Williamsson som är restaurangchef på Ulla Winbladh.

Under Ulla Winbladhs oktoberfest serveras bland annat hemmagjord surkål, bretzels och nygrillade tyska korvar tillsammans med tre olika sorters öl från Münchenbryggeriet Paulaner. Varje kväll gästar bandet Die Schlager Kapelle med klassisk tyrolermusik och bjuder på tysk feststämning.

wienerschnitzel oktoberfest 2021

Tyska veckorna pågår mellan 16-26 september, se menyn här

Oktoberfest pågår mellan torsdag 23 till lördag 26 september mellan klockan 16-21, bandet spelar mellan 17-21. 

Här hittar du kläder för oktoberfest

Om du vill gå ”all in” och fira oktoberfest som en riktigt tysk behövs också kläder för ändamålet. Hos svenska sajter som säljer herrkläder på nätet finns i allmänhet inga kläder för oktoberfest. Hos sajter som Partyhallen.se hittar du dock en hel del tillbehör för oktoberfest 2021.

Om du vill klä dig rätt för oktoberfesten hör det till att ha åtminstone ett par Lederhosen och en tyrolerhatt. Till skillnad från när du söker kläder i övrigt behöver inte kläderna nödvändigtvis vara av högsta möjliga kvalitet eftersom de troligen endast kommer att användas en gång per år. Därför kan du med gott samvete skaffa lite förmånligare utstyrsel än i vanliga fall.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *