Antiga Barberia de Bairro – klassisk rakvårdsserie från Portugal

Portugisisk barberartradition och arkitektur är inspirationen till Antiga Barbearia de Bairro (portugisiska för ”vintage barbershop” och ”neighbourhood”).

Det är en klassisk rakvårdsserie med rakborstar, rakskålar och shavette i stilrena förpackningar, klassiska herrdofter och hårda tvålar för kroppen. Alla produkter är tillverkade i Portugal för den moderne gentlemannen.

Nu utökas serien med skäggvård i tre delar:

Chiado Scented Beard Oil är en vårdande skäggolja som mjukgör skäggstråna, ger näring till skägg och hud samt motverkar klåda och irritation i skäggbotten. Formulerad med 74% naturliga ingredienser.

Den innehåller jojobaolja som effektivt återfuktar huden och skäggstråna på djupet. Sojaolja innehåller naturligt lecitin som verkar vårdande på huden, samt antioxidanten E-vitamin. Vindruvskärneextrakt har en hög koncentration av antioxidanter. Mandelolja mjukgör och återfuktar.

Chiado Short Beard Serum är en leave-in lotion som mjukgör skäggstråna, ger näring till skägg och hud samt motverkar klåda och irritation i skäggbotten. Formulerad med 98,5% naturliga ingredienser. Den innehåller jojobaolja som effektivt återfuktar huden och skäggstråna på djupet.

Chiado Face & Beard Soap är en tvål för ansikte och skägg. Den är baserad på svart aktiverat kol som eliminerar smuts och bakterier, och har en porsammandragande förmåga. Sheasmör och jojobaolja har en återfuktande effekt. Lavendelolja är rik på antioxidander och har en läkande effekt. Både huden och skägget får en ordentlig rengöring utan att den naturliga pH-balansen rubbas.

Serien släpps tillsammans med en ny parfym, där doft och paketering är inspirerad av stadsdelen Chiado, som beskrivs som:

“The neighbourhood of poets, writers and art honored in a perfume that recalls the gentlemen there wander, making each step an experience worth of living.”

Antiga Barbearia Chiado Eau De Parfum öppnar med en svagt blommig mix av jasmin, basilika och galbanum som ska påminna om den fräscha och mjuka aromen av jacarandablomning. I mellannoten dominerar sandel- och cederträ tillsammans med tobakslöv. Basen avrundas med patchouli, vetiver och mysk, inspirerad av Chiados trädgårdar med jacarandaträd.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *