Använd RFID-kort för smidiga lås

rfid online

Har du någonsin funderat över vilken teknik som används för att låsa upp dörrar på busskort, arbetsplatser eller badhus? I de flesta fall är det fråga om RFID, som är en förkortning av Radio Frequency Identification. Det är en teknik som kan läsa information på avstånd utan beröring. Ofta kallas dessa taggar i vardagsspråk.

Det finns både passiva och aktiva taggar. I de flesta fall används passiva taggar, vilket innebär att de inte har någon intern strömförsörjning. De får tillräckligt med ström från läsarens antenn för att kunna skapa tillräckligt med spänning i taggen. Om det handlar om en aktiv tagg har den istället ett eget batteri och det gör dem både större och avsevärt dyrare.

Var hittar man RFID-kort?

RFID-kort, taggar och armband finns att köpas på nätet till ett förmånligt pris. Eftersom RFID är ett oerhört praktiskt och förmånligt sätt att öka säkerheten med hjälp av nyckelkort och passerbrickor är det något som kan rekommenderas för många olika sammanhang.

Du hittar RFID-taggar, RFID-kort och RFID-armband hos sidor som Profilarcard.com och det finns också möjlighet att få hjälp med att välja rätt modell om du kontaktar dem. Det är nämligen viktigt att välja den modell som passar till det system ni använder er av. Det finns möjlighet att få prov för att säkerställa att den RFID-modell ni väljer är kompatibel.

Fördelarna med RFID-tekniken

Det finns många fördelar med att använda sig av RFID-teknik för att öka säkerheten. Det har sina orsaker att denna är så vanlig på platser som badhus, bibliotek och busskort. Ni har också säkert kommit i kontakt med tekniken på någon av era arbetsplatser.

Eftersom passiva taggar inte behöver någon inbyggd strömkälla kan de göras väldigt små. Trots det finns det möjlighet att läsa av dessa från 11 cm och ända upp till 10 meter beroende på vald standard och omgivning.

Alla RFID-produkter kan också beställas med eller utan tryck. Med andra ord kan du välja och placera företags namn samt logo på taggarna. Priset är definitivt en av de stora fördelarna med att använda RFID-tekniken. För ett par tusenlappar kan du få 100 RFID-kort eller access-taggar. Detta är betydligt mer praktiskt än att handha nycklar för personalen – speciellt om det handlar om ett större företag med många anställda.

Avslutningsvis – häng med i utvecklingen

Vi lever i en tid med snabb teknisk utveckling och det gör att vi ständigt får mer avancerade produkter som hjälper oss i vardagen. Priserna kommer också nedåt i allt snabbare takt i och med att alternativen blir fler. Att införskaffa ett system som fungerar med RFID-teknik är numera både praktiskt och förmånligt.

Det har ni säkert redan kunnat konstatera oavsett om ni använder er av busstransport eller har ett ärende till kontoret.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *