Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition från Zero Halliburton

väskor använda på apollo 11

Det börjar väl vara rätt allmänt känt att det var Omega Speedmaster som användes hos astronauterna vid den första månlandningen med Apollo 11 för 50 år sedan. Vad som är mindre känt är att det var det amerikanska företaget Zero Halliburton som designade de väskor som man använde sig av för att ta hem den värdefulla lasten av prover från månen.

För att hylla sin roll i ett av de största ögonblicken i människans historia lanserar Zero Halliburton idag den starkt begränsade kollektionen Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition för att hylla ett av de största ögonblicken i människans historia.

Väskorna i kollektionen är inspirerade av de som användes hos NASA och deras Apollo 11 för att bära månstenar tillbaka till jorden. Man behöver kanske inte tillägga att den nya kollektionen innehåller hållbara och säkra väskor för det ultimata skyddet för värdefulla föremål som skall transporteras.

Bild: Zero Halliburton

Väskorna kommer i två storlekar, en liten och en medium storlek. De är gjorda från djupdragen aluminium för att säkerställa hållbarhet i materialet utan extra vikt. Väskorna är fodrade med ett tjockt formbart skum för att hålla innehållet på plats.

Bild: Zero Halliburton

Varje exemplar kommer med den officiella NASA Apollo 11 logon ingraverat och levereras med en broderad keps och dammpåse. Det finns endast 50 exemplar var av de två storlekarna och de kostar 525 och 595 dollar vardera.

Samtidigt lanserar Zero Halliburton även en serie i fem delar under namnet ”Precious Cargo” på sin hemsida. Den berättar historien bakom uppdraget att med framgång få hem prover från månen och hur Zero Halliburtons anseende som tillverkare av högkvalitativa och lufttäta resväskor resulterade i möjligheten att bli en del av det historiska uppdraget på månen.

Den första delen finns redan nu på Zero Halliburtons hemsida. De övriga delarna presenteras under juni och juli.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *