Aquascutum lanserar The Bogart Trench

Anrika Aquascutum grundades 1851 när skräddaren och entreprenören John Emary öppnade en klädaffär på 46 Regent Street i London. År 1853 lyckades han med mästerverket att producera det första vattentäta ulltyget som han även lät patenteras. I samband med detta döpte han om sitt företag till Aquascutum efter det latinska ordet för ”vatten sköld”.

I Krimkriget (1853-1856) använde officerare rockar som var gjorda av Aquascutums vattentäta tyger. Även under båda världskrigen använde soldater av alla ranger trenchcoats som var tillverkade av Aquascutum. Sedan dess har Aquascutum försett aristokrater, politiker och skådespelare som Winston Churchill, Cary Crant och Michael Caine med stilsäkra ytterrockar och andra klädesplagg.

Det är alltså ett riktigt anrikt företag som nu väljer att samarbeta med The Bogart Estate för att ta fram en hyllningsmodell av den klassiska trenchcoaten till en av 1900-talets stora stilikoner Humphrey Bogart. Skådespelaren Humphrey Bogart sågs ofta i en trenchcoat från Aquascutum både på filmduken och privat. Bland annat i filmklassikern Casablanca från 1942 kan man se Humphrey Bogart bärandes en klassisk trenchcoat.

För tillfället finns några enstaka exemplar av The Bogart Trench Coat tillgänglig i Aquascutums Londonbutik, men i augusti kommer den att vara tillgänglig i vissa utvalda butiker världen över.

bogart trench 7
aquascutum bogart 3

Aquascutums kända rutmönster.

humphrey bogart trench coat

Humphrey Bogart i en Ttrenchcoat.


Trailer för Casablanca, som brukar räknas som en av de största klassikerna inom amerikansk film.

aquascutum cary grant

Även Cary Grant var en trogen användare av Aquascutums klassiska ytterrockar.

aquascutum vintage ad

Reklam för Aquascutum från år 1914.

Skärmklipp 2016-05-23 22.11.22

Klassisk och stilig piké från Aquascutum som är perfekt för varma sommardagar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *