Årets kärlek till Alla hjärtans dag: Ölpralinen

Lagom till denna veckas firande av Alla hjärtans dag lanserade Chokladfabriken en speciell hjärtegåva, Guinnesspralinen – en chokladpralin med smak av Guinness. Det mörka ölets rostade toner av kaffe och pomerans skapar en unik smakupplevelse när den möter choklad i en oväntad smakkombination. Det är dock inte för sent att visa sin kärlek med denna gåva eftersom Guinnesspralinen kommer att säljas i alla Chokladfabrikens butiker ända till St. Patrick’s Day den 17:e mars.

Den 14:e februari denna vecka firades alltså Alla hjärtans dag – dagen då många unnar sina nära och kära, eller sig själva, extra mycket kärlek. Antalet svenskar som firar Alla hjärtans dag har ökat explosionsartat sedan 90-talet och just denna dag överöser vi våra närmaste med stora fång med röda rosor, presenter och – framför allt – choklad.

I år har Martin Isaksson, konditor på Chokladfabriken och Team Manager för Svenska Konditorlandslaget, skapat en chokladpralin speciellt för Alla hjärtans dag – en ölpralin med smak av Guinness.

På Chokladfabriken jobbar vi med allt ifrån klassiska till lite mer vågade smaker – och kombinationen av Guinness och choklad är lika oväntad som den är självklar. I pralinens mitt ligger en liten pärla av mörk ölkräm vars rostade toner av kaffe och pomerans framhävs perfekt av chokladen, säger Martin Isaksson.

Mörkt öl som stout och porter är en av de snabbast växande trenderna på ölkartan just nu. Guinness bryggde sitt första öl redan 1759 och har en lång historia av att skapa nya smakupplevelser.

Att experimentera med smaker har alltid legat Guinness varmt om hjärtat – och vad är väl bättre än att kombinera vår smakrika stout med en mjuk chokladpralin? Den perfekta presenten för ölälskaren – både att ge bort och att unna sig själv, säger Rikard Norman, Varumärkeschef för Guinness i Sverige.

En ask med 9 praliner kostar ca 149 kronor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *