Årets Nobelchampagne-Taittinger Brut Réserve

Letar ni efter en lyxig champagne till nyåret eller varför inte redan till det stundande veckoslutet? Då kan årets Nobelchampagne vara något för er. Om det duger för Nobelmiddagen borde det duga för oss.

Det var Champagne Taittinger med sin signaturchampagne Taittinger Brut Réserve som hade äran att leverera champagnen som serverades under årets Nobelfestligheter och som kulminerade med banketten i Blå Hallen den 10:e december. Det är inte första gången Champagne Taittinger serverades under Nobelfestligheterna, det skedde redan år 1995. 19 år senare fick de 1300 gästerna i Blå Hallen igen avnjuta Taittingers Brut Réserve till förrätten.

Champagne Taittinger ägs och drivs fortfarande av familjen vars namn pryder etiketten – idag är det Pierre-Emmanuel Taittinger som driver företaget tillsammans med sina barn Clovis och Vitalie. Champagnehuset, med anor från 1734, är vida berömt för sin prestigechampagne Comtes de Champagne. Champagne Taittinger har även en stark konstnärlig koppling med serien Art Collection där samtida konstnärer såsom Amadou Sow, Rauschenberg och Roy Lichtenstein formgivit flaskan till Taittingers årgångschampagne Millésimé. Familjen har på senare år visat på stor innovation och framåtanda, bland annat som officiell champagne under fotbolls-VM i Brasilien i somras.

Taittinger Brut Réserve har en dominerande del chardonnay och har lagrats cirka 4 år på jästfällningen. Den har utvecklat en elegant smak och doft med inslag av brioche, gröna äpplen, grapefrukt och mineral.

taittinger brut resverve 4Årets Nobelchampagne Taittinger Brut Réserve.

champagne taittingerTaittingers prestigechampagne Comtes de Champagne.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *