Rösta fram årets sommardrink!

sommardrinkar 2020

Hemmamixare från hela landet har skickat in sina bästa drinkrecept och juryn har handplockat fem finalister. Nu är det upp till svenska folket att rösta fram vilket recept som ska kamma hem titeln Sommardrink 2020.

Till Schweppes tävling Sommardrink 2020 har hemmamixare från Sveriges alla hörn skickat in recept på sina bästa sommardrinkar. Allt ifrån en jordgubbsdoftande eftermiddag i bersån till den förargliga sommarsnön på gräsmattan har skildrats i de inkomna bidragen som bjudit på stor lekfullhet i smakkombinationerna.

Expertjuryn bestående av youtubern och dryckesinspiratören David Kringlund, Nöjesguidens chefredaktör Pelle Tamleth, och Candi Jennings, Brand Ambassador för Schweppes i Sverige, har bedömt bidragen och enats om fem finalrecept.

Nu lämnas taktpinnen över till svenska folket att rösta fram vilken av dessa fem inspirerande drinkar som är årets sommardrink.

Här är de fem finalisterna i Schweppes tävling Sommardrink 2020!

”When Rhu met Barbi”, Fredrik Johansson, Eksjö

Rabarberns syrlighet dansar på tungan och det friska citronskummet lägger sig som ett svalkande täcke om läpparna. Kanske var det så det kändes den gången när Rhu mötte Barbi?

”Currant(ly) (g)in isolation”, Henrik Söderström, Sollentuna

Den halloninfuserade Aperolen ihop med vinbärssockerlag och gin, ger en härlig friskhet – lite som när det varma regnet upphört och man tar sig ett vått vinbär från den närmsta busken.

”Ginjito”, Linda Thomasson, Sölvesborg

Uppfriskande är bara förnamnet till Ginjito, sommarens alkoholfria variant av klassikerna Gin & Tonic och Mojito. Läskande mojitoslush som översköljs av enbärstonicens lätta beska, ger en svalkande drink att njuta av i solens gass.

”Melonsmash”, Patrik Sawing, Lysekil

Basilikans söta kryddighet, melonens rosa härlighet, skogig gin och vinbärstonic, gör melonsmash till en smash-hit. Kanske dags att investera i en dramaten i sommar? Meloner är rätt tungt att bära…

”Berry Sweet”, Malin Håkansson, Karlshamn

Ett mjukt skum med blåbärsstoft kapslar med varsamhet in de ljuva smakerna av bärig vinbärstonic och sockerlag gjord på nyplockade hallon. Berry Sweet förvandlar med enkelhet den traditionsenliga hallonsaften till en lyxig alkoholfri cocktail.

Se finalisternas drinkrecept och var med och avgör vem som kammar hem titeln Sommardrink 2020 på drinkgeneratorn.se/sommardrink.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *