Arrangera bästa trädgårdsfesten

ordna trädgårdsfest

Snart är sommaren här, och precis som förra sommaren får vi vara beredda på att alla eventuella sociala arrangemang kommer att behöva ske utomhus. Men vad gör det – det finns inte mycket som slår svensk sommar när den är som allra bäst och en trädgårdsfest en ljummen sommarkväll kan bli årets höjdpunkt. 

Fixa maten på grillen 

Självklart ska du bjuda på grillat på din trädgårdsfest, oavsett om gästerna äter kött, vegetariskt eller fisk smakar grillat allra bäst på sommaren. Tiderna när du var tvungen att stå och vänta på den rätta glöden är sedan länge förbi, idag finns det så många bra gasolgrillar som är redo på en kick. Testkungen.se har testat ett antal grillar och hitta den bästa gasolgrillen 2021.

Fördelen med en gasolgrill är att du inte behöver oroa dig över att grillkolet tar slut, att värmen blir ojämn eller att glöden slocknar medan du är inne och fixar drinkarna. En gasolgrill är ultimat när du ska laga många olika maträtter på grillen samtidigt. 

Pimpa trädgården

Ska du ha årets fest behöver du självklart även tänka på dekorationerna och hur du vill arrangera trädgården. Först och främst är det viktigt att du ser till att trädgården är snygg, det kan handla om att gräsmattan är välklippt och rabatten rensad på ogräs. Vill du slippa slösa tid på att klippa gräset kan du med fördel låta en robot göra jobbet. Testkungen.se har recenserat de bästa robotgräsklipparna 2021.

Hur och var ska gästerna sitta? Har en altan eller har du trädgårdsmöblerna stå direkt på gräsmattan och har du platser så att alla kan sitta och samtidigt hålla distans? Ska du ha ett visst tema på din fest, då bör du också skaffa lite dekorationer i det temat. 

Ska festen pågå lång in på sena timmen kan det också vara bra att tänka på belysning. Har du en batteridriven lampa eller ska ni satsa på stearinljus?

Fixa drinkarna

Drinkar är ett måste på en trädgårdsfest, men tänk på att bjuda på någonting som passar alla. Du bör alltså även ha alkoholfria alternativ, speciellt om gästerna ha tagit bilen till festen.

På sommaren passar det ofta mycket bra med en bål, och den får gärna innehålla mycket frukt och bär. Kanske en sangria, som går att göra både med och utan alkohol. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *