Återanvända material i solglasögon från svenska Carl Oaks

snygga solglasögon med bågar i trä

Var hittar du snyggaste solglasögon online? Här tar vi fram några tips om du vill ha miljövänliga solglasögon tillverkade av återanvända material.

Svenska Carl Oaks tillverkar sedan 2015 unisex-solglasögon framtagna av återanvänt trä och metall. Idag säljs det svenska märket på ett 10-tal butiker i världen från London och Lissabon till Tokyo, Osaka och Kyoto i Japan. I maj lanserar varumärket sin ”Urban Nature Collection”, fem nya modeller som tar avstamp i den svenska landsbygden och adderar en urban twist av individualitet; HAPARANDA, BJÖRSUND, KIVIK, ÅRE och VALBORG.

Carl Oaks riktar sig till konsumenter med ett visst eller stort miljöengagemang som vill ha individuella bågar som känns sköna att bära. Varumärkets samtliga bågar är tillverkade för hand, med mestadels återanvänt trä i bok, ebenholts, päronträ och bambu och de metalldelar som används i produkterna är gjorda av återvunnen lättmetall.

Samtliga produkter är certifierade träprodukter och allt material under tillverkningsprocessen återanvänds. Förutom återvunna material är Carl Oaks ”Reforestation Partner i One Tree Planted Org, och för varje såld produkt planteras ett träd.

Urban Nature Collection från Carl Oaks

I maj lanserar varumärket sin ”Urban Nature Collection” bestående av fem olika modeller som kombinerar lätt, naturlig träkänsla med individuell, urban stil.

– Naturen och att värna om den är grundläggande för varumärket Carl Oaks. Den nya kollektionen tar avstamp i den svenska landsbyggen så som vi gärna fortfarande vill se den. Orörd natur med vidsträkta skogar och berg, och djupa mörka sjöar. De naturliga och lätta träslagen i bågarna kombineras med spännande former och detaljer som skapar individualitet för bäraren, säger Magnus Åhman, grundare av Carl Oaks.

Solglasögonen i Carl Oaks SS17 Urban Nature Collection. Varje par är unika tack vare de olika ådringarna i varje träbit.:

snygga solglasögon med bågar i trä

Solglasögonen KIVIK. Denna båge är döpt efter den sydsvenska orten, känd för sina äpple- och päronodlingar. Passande nog är bågen tillverkad i 100 % päronträd. Försedd med polariserade linser som ger 100% UVA/UVB skydd.

solglasögon med bågar i trä

VALBORG hyllar den svenska vårens intågande efter en lång vinter. Denna båge är tillverkad av återvunnet trä och är utrustad med ett gyllene metall clip-on. Bågen kan bäras både med och utan clip-on – två stilar i ett par glasögon. Bågen är försedd blåa, polariserade linser som ger 100% UVA/UVB-skydd.

solglasögon i trä

BJÖRSUND representerar svensk landsbygd när den ärsom bäst. Bågarna är tillverkade i ebenholts och är utrustade med ett silvermetall clip-on. Modellen kan bäras både med och utan utan clip-on – två stilar i ett par glasögon. Försedd med polariserade linser som ger 100% UVA/UVB-skydd.

solglasögon trä

HAPARANDA Uppkallad efter en av de nordligaste städerna i världen, där solen aldrig går ner under sommaren, och aldrig stiger under vintern. Bågen är tillverkad i ebenholts trä, och har ett silvermetallfoder runt ramen. Försedd med polariserade linser som ger 100% UVA/UVB-skydd.

snygga solglasögon i trä

ÅRE Bågen är inspirerad av sin namnes djupa skogar och kristallklara sjöar. Denna lättviktsbåge är tillverkad i ebenholts trä. Försedd med polariserade svarta linser med 100% UVA/UVB-skydd.

Carl Oaks säljs idag bland annat på butikerna Natural Law i London, Amazing Store i Lissabon samt på diverse onlinebutiker så som Shopcorn, Sir Sputnik, Sir James och Stilrena klockor. I sommar lanseras märket på ett flertal butiker i Tokyo, Osaka och Kyoto i Japan.

Samtliga par utom ÅRE har en prislapp på 1 250 kronor. Åre kostar 1 100 kronor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *