Att synliggöra sitt varumärke

hur man marknadsför sig bra

Varje företag, oavsett om det är verksamt inom produktion eller service strävar efter en sak – att få en stabil kundbas som leder till en omgående omsättning. Ett av de mest kända sätten att skapa en trogen kundkrets är att göra sig synlig på marknaden. 

Just det behovet och strävan ligger till grund för marknadsföringen. Att marknadsföra sitt företag och dess varumärke på rätt sätt kan leda till en medvetenhet bland konsumenter och klienter. Vetskapen om att ett företag finns men även vetskapen om vad det faktiskt kan göra för dig är otroligt viktigt för varje firma. Hur fungerar marknadsföring och vilka kanaler använder den sig av? 

Marknadsföring hänger tätt ihop med reklam. En bra reklam visar företagets varumärke, dess värden och produkter på bästa möjliga sätt och riktas till rätt kundkrets. Reklam förekommer i form av TV-, radio och tidningsreklam då dessa är bland de äldsta och kanske vanligaste kommunikationsvägarna. 

Ett annat coolt och fungerande alternativ är att beställa artiklar med företagets logotyp på. Artiklar med tryck helt enkelt. Bland de vanligaste är muggar med tryck eller T-shirts med företagets logotyp på. 

Vad ger dig muggar med tryck? Läs gärna vidare för att få reda på mer. 

Muggar med tryck

En mugg med tryck är ett perfekt sätt att göra reklam på. Varför? Först och främst kan de placeras på olika platser då den mest naturliga vore på kontorets fikarum. Att kunna njuta av en god kopp kaffe i en elegant mugg uppskattas av de flesta. När muggen dessutom har företagets logo på exponeras den varje dag både bland kollegor och besökare. 

Idag finns det ett brett sortiment av muggar att välja emellan. Vackra lite dyrare keramik muggar kan passa advokatbyråer där både färg och logotyp ofta kännetecknas av strikt design och elegans. Stengodsmuggar blir bra för design och IT företag där både de anställda och kunderna är lite mer kreativa. Sen erbjuds det även lite enklare plastmuggar som oftast passar för engångsbruk. 

Mugg med tryck är den perfekta julklappen. De kan även delas ut på mässor eller i samband med andra event där företaget behöver synas lite extra. 

Det finns gott om företag som erbjuder en kvalitativ och snabb tjänst och levererar fina muggar med snygga tryck på. Dessutom har du även möjligheten att få hjälp med val av mugg och tryck om du skulle behöva det. 

Lägg till något mer när du ger bort mugg med tryck

Även om en mugg med tryck gör den perfekta gåvan både för de anställda och för företagets kunder är det alltid bra att lägga till något ytterligare så att presenten blir mer komplett. 

Låt säga att muggens storlek, färg och tillverkningsmaterial är redan utvalda. Samma gäller även logot och dess färg. Men räcker en sådan mugg ifall du vill att företaget verkligen vill göra intryck? Både ja och nej. Ifall presenten ska ut till en bredare kundkrets räcker det kanske bara med muggen men vill företaget bli uppmärksammat vore det en bra idé att lägga till något mer. 

Ett bra förslag vore en fin scarf eller en liten godiskorg ifall gåvorna ska ges ut som julklappar. Ifall muggarna med tryck ska delas ut under någon mässa eller event kan de kompletteras med T-shirts med samma tryck eller med en broschyr om företagets verksamhet. 

Egentligen behöver inte extra gåvan kosta mycket, det kan vara något enkelt och betydligt mindre än muggen men sanningen är att människor blir oftast mycket gladare av att få en komplettare present innehållande flera delar, även om någon av dem inte är så bekostad. 

Reklam kan göras på många olika sätt. Anpassa din reklam kundkretsen du vill nå ut till. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *