Att tänka på när du köper apoteksvaror på nätet

apoteksvaror på nätet

I och med pandemin har det blivit allt vanligare att köpa mat på nätet. Även apoteksvaror har blivit allt populärare att få hemlevererat. Men att handla apoteksvaror är inte riktigt samma sak som mat. Därför tar vi er här igenom några av de saker som kan vara bra att tänka på när du handlar apoteksvaror på nätet.

Redan i juni 2020 lanserade apohem.se och Mat.se ett första pilotprojekt i Stockholm, där man kunde få hem apoteksvaror tillsammans med veckohandeln av mat. Sedan april 2021 är det även möjligt att få receptbelagd medicin på hemleverans i Stockholmsområdet. Det sistnämnda var man först med att erbjuda i Sverige.

Att tänka på när du handlar apoteksvaror online

En av de saker som är speciellt viktigt att kolla upp när du handlar apoteksvaror online är att kolla upp så att det är ett apotek med tillstånd av Läkemedelsverket. Andra apotek online har såklart inte tillstånd att sälja receptbelagda läkemedel, men det är ändå värt att kolla upp denna viktiga detalj.

Ovan nämnda Apohem är ett apotek som har tillstånd av Läkemedelsverket. Redan 2019 inkluderades både receptfria och receptbelagda läkemedel på apohem.se. De är också godkända av e-hälsomyndigheten och är därmed ansluten till e-hälsomyndighetens recepttjänster.

Utöver receptbelagda varor finns även tusentals andra typer av produkter i Apohems sortiment. Hit hör allt från hudvård till kosttillskott, dvs. allt det du hittar i ett fysiskt apotek.

Till Apohems vision hör att bli Sveriges ledande nätapotek. Därför har man under de senaste åren även satsat mycket på att göra sajten till en samlingsplats för kunskap och inspiration till ett hälsosammare liv.

Vad hittar du i ett bra online apotek?

Online apotek har generellt sett en högre trovärdighet än många andra onlinebutiker. Därför förväntas också produkterna hålla genomgående hög kvalitet och är säkra att använda. Det gäller i allt från kosttillskott till hudvård och andra produkter för att sköta om vår hälsa.

Det är också viktigt att det finns produkter som passar oss alla. I en ”vanlig” nätbutik finns inga krav på att tillhandahålla produkter mot allergier eller andra hälsorelaterade problem då det gäller t.ex. hudvård och kosttillskott. Hos ett online apotek är dessa produkter en av de viktigaste konkurrensfördelarna.

Men självklart är det ändå olika läkemedel som är i fokus hos ett apotek online. För att klassas som ett bra online apotek behöver de märken finnas tillgängliga som vi känner till och som är säkra att använda sig av.

Slutligen – fördelen med att handla apoteksvaror på nätet

Som nämnt har det blivit allt vanligare att även handla apoteksvaror på nätet numera. Det har många fördelar – speciellt om de dessutom kan erbjuda hemleverans för receptbelagd medicin samma dag. Det är också en utveckling som vi kan se framför oss i hela Sverige så småningom.

Den största fördelen med detta är uppenbar. Det är inte speciellt bekvämt att behöva ta sig ut till ett fysiskt apotek om du lider av feber eller andra åkommor. Att kunna klicka hem produkterna och få allt levererat till dörren gör allt väldigt bekvämt. Det är också enklare att få en översikt av alla produkter som finns tillgängliga i ett apotek online. Speciellt om dessa online apotek har bra design och klara kategorier.

Det är helt klart att framtiden redan är här när det gäller apoteksvaror online!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *