Att tänka på när du väljer digital redovisningsbyrå

digitala redovisningsbyråer online

Det är ingen hemlighet att allt fler produkter och tjänster flyttar online. Detta är en utveckling som bara accelererat sedan pandemin slog till och det finns ingen återvändo till hur det var tidigare. Även inom B2B (Bubiness-to-Business) sköts det mesta över nätet i dagens läge och det skapar enormt många möjligheter även på detta område.

Redovisningstjänster är ett exempel på tjänster som alla företag är i behov av. Traditionellt sett har många företag anlitat lokala aktörer att ta hand om bokföring och skattefrågor. I dagens digitala samhälle finns det dock ingen orsak att begränsa sig lokalt. Det finns heller ingen orsak att anlita dyra globala aktörer ifall du hittar billigare och bättre tjänster på annat ställe. En stor fördel med digitaliseringen är definitivt den ökade konkurrensen som ger billigare priser på dessa tjänster.

Var hittar man digitala redovisningsbyråer?

Om du söker efter digitala redovisningsbyråer online kommer du att möta på många olika alternativ. Därför är det viktigt att du vet vad du har för behov. Ett exempel på digitala redovisningsbyråer är Safe Accounting i Stockholm, där du får konsultation inom skatte-, redovisning och bokföringsområden. Det finns också möjlighet att få individualiserade tjänster som ger mervärde till ditt företag.

Det är tydligt att digitala redovisningsbyråer online satsar alltmer på att erbjuda kompletta lösningar för företag. I dagens läge handlar det inte endast om sammanställa ekonomisk information, som lönehantering och bokslut. Det gäller också att ta fram information till företag som underlättar i framtida beslutsfattande.

Tips för att hitta rätt redovisningsbyrå

Som vi nämnde ovan är det viktigt att veta dina behov när du söker efter redovisningsbyråer online. Med det stora utbud som finns är det alltid värt att kolla upp prissättningen och ta en helhetsoffert på tjänsterna.

Men det är ännu viktigare att verkligen se till att det hos den redovisningsbyrå som du väljer finns den kompetens du behöver. Det är kanske inte det enklaste eftersom du vanligen märker eventuella brister först efter att du jobbat tillsammans ett tag. Det finns iallafall några saker du kan kolla upp innan du gör ditt val:

Är redovisningsbyrån auktoriserad?

Speciellt inom detta område är det viktigt att du kollar upp så att alla formella krav är uppfyllda hos redovisningsbyrån. Är företaget auktoriserat och har personalen den kompetens som krävs? Det är oftast enkelt att kolla upp på hemsidan eftersom de oftast har en logo från den branschorganisation som utfärdat certifieringen klart och tydligt utsatt.

Finns alla de tjänster du behöver?

Då du gör din kartläggning bör du också se till att den redovisningsbyrå du väljer verkligen har alla de tjänster du behöver. Kolla gärna också att de har moderna verktyg som förenklar din vardag istället för att göra det mer krångligt för dig.

Kolla prissättningen

Det är också viktigt att du ser till att verkligen förstår prissättningen på alla de tjänster som erbjuds. Den redovisningsbyrå som du väljer skall klart och tydligt redogöra för vad de olika tjänsterna som de erbjuder kostar och vad du får för priset. Transparens är oerhört viktigt i detta sammanhang.

Avslutningsvis – Det billigaste är inte alltid det bästa

Även om priset är i nyckelposition i många företag är det framförallt kompetensen som är avgörande. De bästa redovisningsbyråerna har en hängiven personal som verkligen gör sitt yttersta för att hjälpa dig och ditt företag framåt.

Här har vi gett dig några tips om hur du hittar redovisningtjänster på nätet. Hoppas du hittar den bästa för just dina behov!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *