Att tänka på när du väljer sommardäck

bästa bildäck på nätet

Rätt däck för årstiden är viktigt både för din och andras säkerhet. Med tanke på körprestanda och körekonomi bör du också se till att ha däck av bra kvalitet för din bil. Om du har dåliga däck påverkar det bland annat bromssträckan negativt. Här tar vi fram tips för vad du bör tänka på när du letar efter bildäck.

Visste du att sommardäck presterar som bäst när temperaturen är över 7°C? Sommardäcken är optimerade för lägre rullmotstånd och det ger hjul som både låter mindre och ger lägre bensinkostnader. Du får också bättre grepp på våta vägar, vilket ger mindre risk för vattenplaning. Med andra ord är det viktigt att du ser till att ha utmärkta däck även under sommarhalvåret. Speciellt i vårt otillförlitliga klimat.

Tips för dig som söker bildäck online

En riktigt bra sak numera är att det är enkelt att hitta de däck som passar till din bil. Bland annat på Däckskiftarna kan du helt enkelt fylla i din registeringsnummer på startsidan, så hämtar den info om din bilmodell. Efter det matchas informationen automatiskt mot utbudet av däck som finns tillgängligt på sidan. I samband med det får du också fram den viktigaste informationen, som märke och märkning.

Bland det viktigaste är att du ser till att däcken har hastighets- och belastningsindex som är anpassat efter din bilmodell. Det finns många alternativ på marknaden från både premiummärken och förmånligare alternativ. Du kan välja att sortera bland utbudet med hjälp av filter utifrån det du själv tycker att är viktigt vid val av vinter- eller sommardäck.

Tumma aldrig på kvalitet!

Inom herrmode är vi alltid noggranna med att poängtera hur viktigt det är med högsta kvalitet på skor. Det är dock ännu viktigare att satsa på bra kvalitet då det handlar vad du sätter under din bil eftersom det är så viktigt ur säkerhetssynpunkt. Ett däck av bra kvalitet som är anpassat för din bil ger också en betydligt skönare körupplevelse.

Satsa alltid på sommardäck som är utvecklade för det nordiska klimatet då dessa har extra höga krav på gummits egenskaper och säkerhet.

För den som är bekväm av sig är det bra är att känna till att det numera även finns ett stort antal stationer som erbjuder däckbyten och däckhotell. Bland annat hos nämnda Däckskiftarna hittar du 70 olika stationer runtom i Sverige som både erbjuder däckbyten och däckhotell. På däckhotellen kan du förvara dina däck som du inte använder i trygg miljö och i optimal temperatur. Framförallt om du bor i lägenhet kan detta vara ett bra alternativ eftersom det sparar utrymme.

Att vara bilägare är alltså enklare än någonsin tidigare!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *