Att tänka på vid val av drulleförsäkring

drulleförsäkring online

En drulleförsäkring är precis som namnet antyder en försäkring som skall kunna ge ersättning även när du själv orsakar en skada. Oftast ingår denna som en del av en hemförsäkring. Här tar vi fram några tips för vad du bör tänka på gällande drulleförsäkringar.

Det kan vara svårt att veta precis vad som ingår i olika försäkringar. Därför bör du alltid med jämna mellanrum kolla upp så att du har ett aktuellt försäkringsskydd som motsvarar dina behov. Det kan t.ex. vara lätt hänt att den del av hemförsäkringen som kallas drulleförsäkring inte har ett maxbelopp för högsta möjliga ersättning som motsvarar värdet på det du äger.

Var du hittar bästa drulleförsäkring

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder drulleförsäkring. Istället för att gå in på alla enskilda bolag och kolla rekommenderar vi att du går in på jämförelsesidor som drulleförsäkring.nu. Där kan du på ett överskådligt sätt jämföra de erbjudanden som finns hos olika försäkringsbolag, så att du hittar de som passar dig och dina behov bäst.

Eftersom jämförelsesidor också är specialiserade på ett specifikt ämne hittar du också många goda råd gällande vad du bör tänka på. På nämnda drulleförsäkring.nu finns en guide med allt du behöver veta om drulleförsäkringar.

Att tänka på gällande drulleförsäkringar

En viktig sak att tänka på när det gäller drulleförsäkringar är att det i de flesta fall finns en självrisk på minst 1500 kronor. Det innebär att försäkringen inte täcker skador som understiger detta belopp. Beloppet på självrisken kan dock variera mellan olika försäkringsbolag, så därför kan det löna sig att hålla koll på just denna del av drulleförsäkringen.

En annan viktig del att hålla koll på är naturligtvis det maxbelopp du kan få som ersättning. Här brukar det i regel skilja sig rejält mellan försäkringsbolagen, så ifall du har något riktigt värdefullt som du vill att skall täckas av drulleförsäkringen är det extra viktigt att du kollar upp detta.

Avslutningsvis – kolla nog vad som ingår i försäkringen

Som alltid då det gäller försäkringar är det viktigt att noga kolla vad som ingår. Villkoren uppdateras i regel varje år och helt plötsligt kan din försäkring ha en dåligt skydd som inte motsvarar dina behov. Vi skaffar ju också själva nya grejor med jämna mellanrum och då kanske vi glömmer att uppdatera försäkringarna enligt de nya behoven.

Även om försäkringar inte är ett så speciellt roligt ämne är det viktigt att du tar ansvar även för denna del av ditt liv. Vi är ofta rätt lata med att jämföra och hålla våra försäkringar uppdaterade. Här finns många hundralappar eller till och med tusenlappar att spara varje år för den som är noggrann!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *