Även Panerai öppnar på Biblioteksgatan

Panerai butik Stockholm

Biblioteksgatan i Stockholm förstärker sin position som Sveriges klockgata nummer ett, med ytterligare en öppning. Den här gången är det italienska Panerai, känt för sina massiva dykarur Radiomir och Luminor, som öppnar butik på Biblioteksgatan 1 i samarbete med Nymans Ur 1851.

Italienska Panerai – eller Officine Panerai – är nästan lika gammalt som Nymans Ur, och äldre än landet Italien. Det var 1860 som Giovanni Panerai startade sin urmakarskola, verkstad och butik i Florens. Panerais genombrott kom med ämnet Radiomir, en självlysande radiumpasta som gjorde instrument lättare att läsa av, och som ursprungligen användes för sikten. 1935 började Panerai göra klockor med namnet Radiomir för italienska flottan, i samarbete med Rolex, och resten är som bekant historia. Panerai blev leverantör av militära ur till italienska marinen och kom att bli tätt associerade med sina stora, ruggade dykarur med självlysande visare.

Butiken öppnar i juni 2023, men exakt datum är inte spikat ännu. I december 2022 öppnade Omegas butik på Biblioteksgatan, som också inrymmer Bo Berggren, Nymans Ur 1851 och Breitling.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *