Banbrytande digital kundservice för lyxklockor

LVMH-ägda schweiziska klockmärket Hublot lanserar en virtuell shoppingupplevelse utvecklad av svenska byrån B-Reel. Ett personligt och skräddarsytt kundmöte med film, 3D-animationer och livedemo av produkter är nu bara ett videosamtal bort. Tjänsten är den första i sitt slag inom lyxretail.

Genom Hublot Digital Boutique kan kunder ta del av Hublots nyskapande teknik och estetik var de än befinner sig. Den tekniskt avancerade lösningen gör det möjligt för butikspersonalen att på ett personligt sätt demonstrera produkter och funktioner i detalj och realtid, direkt till kunder.

Lyxvarumärken är experter på personlig service i butik men det är först med den här typen av tjänst som den servicen görs rättvisa digitalt. När vi identifierade Hublots utmaning och letade efter lösningar blev vi förvånade över att det inte fanns några vettiga alternativ på marknaden. Vi fick bygga en egen tjänst istället och jag törs nog säga att Hublot Digital Boutique sätter en ny standard för personlig kundtjänst, säger Jesper Kling, managing director för B-Reel i Stockholm.

Genom att använda befintliga tjänster för videosamtal som Skype och Facetime, är det enkelt att ta del av tjänsten. Men innehållet i samtalet är mer spektakulärt än vad som går att föreställa sig.

Genom en avancerad set-up med hårdvara och specialutvecklad mjukvara installerad i Hublot-butiken, erbjuds kunden en rik upplevelse av hela Hublots produktportfölj – livedemo av produkter blandas med videor, interaktiv 3D och produktbilder, allt för att förklara den sofistikerade tekniken och det gedigna hantverket bakom varje klocka.

Hublot-personalen kan välja mellan flera olika verktyg, kameror och vinklar för att anpassa kundsamtalet. För mottagaren fungerar allt som ett vanligt videosamtal – men med ett betydligt rikare innehåll och en lyxig känsla som hittills inte funnits att tillgå på marknaden.

Hublot Digital Boutique nås från hublot.com. Den första Hublot Digital Boutique lanseras i flagskeppsbutiken på 5th Avenue i New York och kommer att följas av en global utrullning.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *