Nya dessertöl från Gotlands Bryggeri

Ek-porter och Barley wine
Ek-porter och Barley wine från Gotlands Bryggeri.

Idag den 3 oktober släpps två nya dessertöl från Gotlands Bryggeri på Systembolaget – Barley Wine (#38196) och Ek-porter (#37185). Båda vinerna är småskaligt framställda årgångsöl, där en viss variation naturligt förekommer från brygd till brygd och ger varje tappning en egen karaktär.

Barley wine är en bärnstensfärgad barley wine på 10 procent som lagrats 3 månader på franska Pineau des Charentes-fat. Ölet har en fyllig sötma, diskreta inslag av tanniner och en arom som påminner om sött dessertvin och torkad frukt. Passar bra till efterrätter som crème brûlée eller till en bit blåmögelost eller stilton.

Det andra ölet är Ek-porter, en robust porter på 8,5 procent som lagrats med franska ekchips. Serveras med fördel till affogato, chokladfondant, brownie eller tiramisu.

Gotlands Bryggeri - hantverksöl producerat mitt i Visby.

Gotlands Bryggeri är pittoreskt beläget i centrala Visby, nära Drottens kyrkoruin. Bryggeriet är främst känt för sina välhumlade ale under varumärket Bulldog, men har också en linje kallad Wisby med gotländska variationer på traditionella sorter.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *