Bartenderduo tar över Cadierbaren på Grand Hôtel med nytt cocktailkoncept

Foto: Andy Liffner

Grand Hôtel i Stockholm gör i höst en storsatsning när två av Sveriges mest välkända bartenderprofiler presenterar en gemensamt framtagen cocktailmeny för Cadierbaren.

Cadierbaren på Grand Hôtel har sedan våren 2018 genomgått en förvandling sedan Emil Åreng och Christian Grevius tog över ansvaret för cocktailbaren. Nu presenterar de en helt ny cocktailmeny där en lekfull presentation och oväntade smakkombinationer berättar historien om Grand Hôtel och dess grundare Régis Cadier.

Både Emil Åreng och Christian Grevius tillhör Sveriges mest uppmärksammade bartenders och har tidigare drivit utvecklingen av några av landets mest prisbelönta barer. Nu är första gången som de arbetar tillsammans och den nya menyn är ett bevis på att deras kreativa styrkor kompletterar varandra.

Christian Grevius. Foto: Andy Liffner
Emil Åreng. Foto: Andy Liffner

– Vi arbetar väldigt bra ihop även fast våra kreativa uttryck ibland skiljer sig åt. Grunden och ingredienserna tar vi ofta fram tillsammans och sen försöker vi hitta roliga lösningar på serveringar. Christian har grymma idéer som är lätta att skapa spännande historier kring. En cocktail i Cadierbaren ska vara mer än en smakupplevelse, säger Emil Åreng.

Menyn är uppbyggd utifrån ett klassiskt MixMax-spel där varje bricka i spelet representerar en drink. De olika karaktärerna, som kan kombineras i all oändlighet, är baserade på Régis Cadiers resa från Frankrike, via Ryssland, till Sverige och hans upplevelser av våra svenska traditioner. Drinkarna kan beställas var för sig, men man kan också bygga sin egen karaktär med hatt, ansikte, kropp och fötter i en sk ”flight” där man får de fyra drinkarna i mindre varianter.

I den här uppdaterade versionen av en av Cadierbarens populäraste signaturdrinkar hyllar man Cadiers intresse för odling och botanik. Foto: Andy Liffner
En reseskildring i cocktailvariant – med smaker från Cadiers långa resa från franska Alperna, via Paris och St. Petersburg till Stockholm. Foto: Andy Liffner

– Vi ville lyfta Régis Cadier och vi kom fram till ett kreativt sätt att berätta hans livshistoria genom cocktailmenyn. Tillsammans med våra duktiga kollegor hoppas jag att vi kan erbjuda lekfulla och utmanande drinkar som lämnar våra gäster med en riktig Grandupplevelse, säger Christian Grevius.

Från och med nästa år adderas det en ny karaktär varje månad vilket innebär fyra nya drinkar till den redan gedigna cocktaillistan. Cadierbarens nya cocktailmeny finns tillgänglig från den 22 november och förutom den lekfulla presentationen återfinns flera nya signaturcocktails i menyn.

En cocktail inspirerad av Cadiers nordligare expeditioner bland fjälltoppar och frisk luft. Foto: Andy LiffnerLeave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *