Baselworld 2016 drar snart igång

Baselworld 2015

Snart är det dags för årets upplaga av Baselworld 2016. Förväntningarna är stora på årets upplaga som kommer att locka över 150 000 besökare och 4 000 journalister från hela världen. Världens främsta mässa som representerar alla sektorer inom klock- och smyckesindustrin slår upp portarna den 17 mars och fortsätter till 24 mars 2016.

Baselworld exemplifierar en unik förmåga att samla världens största och mest prestigefyllda klock- och smyckesmärken, nya designtalanger, de främsta återförsäljarna och världspressen. Utöver detta har Baselworld befäst sin roll som den viktigaste plattformen för att presentera dessa innovationer, skapelser och helt nya kollektioner som sätter trenderna och avgör vad som ska bäras och pratas om under det kommande året.

På Baselworld finns det alltid kollektioner som får våra kunder att bli helt upprymdasäger Greg Simonian, vd för Westime, USA. Han berättar att han ”får textmeddelanden från kunder från första dagen på Baselworld som ber mig att skaffa den ena eller den andra nyheten som de precis läst om i en blogg eller på sociala medier från mässan. Så du kan ju tänka dig hur den förväntningen har byggts upp under hela året!

Baselworld är också världens ledande evenemang för köpare av diamanter, ädelstenar och pärlor såväl som maskiner och andra leverantörer till industrin som varje år ställer ut 1 500 varumärken från 40 länder i den spektakulära mässhallen på 141 000 m2. Inte mindre än 4 000 av världens mest prestigefyllda press finns på plats för att bevittna all denna innovation och kreativitet, och leverera rykande färska nyheter till konsumenter i världens alla hörn.

Som en hyllning till den här lyxiga mässan, både för Schweiz och för resten av världen, invigs Baselworld varje år av en ledamot från det schweiziska förbundsrådet. I år deltar ledamoten Simonetta Sommaruga, chef för justitiedepartementet och polismyndigheten, för att hedra mässan med sin närvaro vid det officiella öppnandet av Baselworld.

Baselworld har uppnått en ställning som en oumbärlig mässa för klock- och smyckesindustrin under senare år. Den ger ett genljud i hela världen som sträcker sig långt utöver branschfolket som deltar på mässan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *