Europeiska julmarknaderna värda ett besök – Enligt sociala medier

bästa julmarknader i europa

Julstämningen ligger i luften! Oavsett om du letar efter ett mysigt sätt att tillbringa en vinterkväll, njuta av god mat eller planera en barnvänlig resa är julmarknader är ett utmärkt val.

Inspirerade av all julglädje bestämde sig experterna på OnlineMoneyAdvisor.co.uk för att ta reda på vilken europeisk stad som har den mest instagrambara julmarknaden genom att samla in antalet hashtags som var och en av dem hade genererat.

Här är de mest Insta-delade europeiska julmarknaderna rangordnade:


Plats
Julmarknad/StadLandAntal Instagram Hashtags
1StrasbourgFrankrike16,981
2WienÖsterrike16,669
3BudapestUngern9,913
4PragTjeckien8,511
5KölnTyskland5,134
6TallinnEstland4,665
7NürnbergTyskland4,040
8BrüsselBelgien2,842
9DresdenTyskland2,107
10BaselSchweiz2,004
11SalzburgÖsterrikie1,808
12KöpenhamnDanmark1,622
13ZagrebKroatien1,469
14EdinburghSkottland661

Strasbourg har bästa julmarknaden i Europa

Den här julsäsongen går titeln som den mest instagrambara julmarknaden i Europa till Strasbourg i Frankrike (bilden överst), som har genererat 16 981 hashtaggar på den sociala medieplattformen. Stadens festliga marknad heter Christkindesmäkir och är faktiskt den äldsta julmarknaden i landet.

julmarknad i Wien

Mycket nära efter, med en skillnad på endast 312 hashtags, kommer julmarknaden i det snöiga Wien i Österrike (16 669 Instagram-hashtags). Julmarknaden i Wien har en mängd olika festliga aktiviteter – från en skridskobana till renskiljning.

julmarknad budapest ungern

Den tredje mest fotograferade julmarknaden på Instagram finns i ännu ett centraleuropeiskt land – Budapest i Ungern. Adventsfesten i basilikan hade 9 913 hashtags på plattformen. Denna julmarknad finns runt landets största kyrka, Stefansbasilikan, och festligheterna pågår fram till januari.

bästa julmarknader i europa

På fjärde respektive femte plats kommer Prag i Tjeckien (8 511 hashtags) och Köln i Tyskland (5 134 hashtags). Intressant nog visade undersökningen att tre av de 14 städerna med flest instagrambara julmarknader faktiskt ligger i Tyskland.

Edinburgh julmarknad

Julmarknaden i Edinburgh, Skottland, rankades sist med endast 661 Instagram-hashtags (16 320 färre än Strasbourg, Frankrike). Ändå verkar dess julgranslabyrint vara skäl nog för att besöka den under hela festsäsongen.

Julmarknader värda ett besök i Sverige

Vi har även tidigare rankat bästa julmarknadern i Sverige. Om du inte har lust att resa i pandemitider kan någon av dessa rekommenderas som ett sätt att ta del av gammaldags julstämning.

Metodik:

  • För att sammanställa listan användes flera artiklar med listor över populära europeiska julmarknader, bland annat: Times Travel, Condé Nast Traveler och European Best Destinations.
  • Endast städer som förekom mer än en gång i de olika artiklarna togs i beaktande.
  • En förfinad frilista med 14 städer i Europa som har julmarknader skapades.
  • Därefter skrevs varje stad in manuellt i Instagram med sökvarianten #citychristmasmarket och antalet hashtaggar som genererades registrerades. Sökvarianter som t.ex: #christmasmarketvienna, #praguechristmasmarkets och #baslerweihnachtsmarkt användes för att få exakta resultat.
  • Alla städer rangordnades sedan utifrån hur många hashtaggar varje julmarknad hade genererat, så att den europeiska stad som har den mest instagrambara julmarknaden kunde fastställas.
  • Alla uppgifter samlades in den 23 november 2021.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *