Bästa kreditkorten för dig som gillar att shoppa

bästa kreditkort för shopping

Upplever du att mycket av dina pengar går åt till att handla kläder, förbruksvaror, hygienartiklar och annat varje månad? Om du tycker om att förnya garderoben eller att hålla dig à jour med nya tekniska attiraljer kanske du spenderar en avsevärd summa varje månad för att finansiera din livsstil. I så fall finns det faktiskt ett sätt att spara pengar på dina inköp – genom att skaffa ett kreditkort som ger dig poäng på allt du köper.

Kreditkort med poäng- och bonussystem

För att kunna stå ut bland mängden av kreditkort på marknaden väljer många kreditkortsutställare att erbjuda sina kunder olika poäng- och bonussystem, ofta i form utav ett så kallat ”cashback”-program. Cashback innebär att för varje spenderad krona får du x antal kronor eller poäng att spendera, antingen i form av pengar på ditt kort eller i form av poäng i bankens poängbutik eller liknande. Som det engelska lånordet antyder innebär det alltså att du får pengar tillbaka på ett eller annat sätt.

Förutom cashback kommer många kreditkort med andra typer av shopping-relaterade förmåner. Det är vanligt att olika bonusar och rabatter ingår – det kan alltså vara värt att jämföra olika kreditkort för att hitta det kort som är bäst för dig och som erbjuder rabatter hos butiker som du är intresserad av eller brukar handla hos. 

Mastercardet med cashback från Komplett Bank

Om du är nyfiken på kreditkort med cashback så kanske Komplett Banks Mastercard är något för dig. Deras bonuspoäng fungerar på så sätt att du samlar på dig dem genom alla inköp du gör och sedan omvandlas poängen till hela kronor. Därefter kan du använda dem för att betala av delar av din månatliga faktura hos Komplett Bank – på så sätt blir alla köp du gör lite billigare. Du får olika mycket poäng beroende på vilka slags köp du gör – större köp över 20 000 kr ger 1 % bonuspoäng, köp i Kompletts egen webbutik ger 4 % bonuspoäng och övriga köp ger 0,5 % bonusboäng.

Resekort från Resurs Bank

Andra kreditkort som erbjuder liknande poängsystem är Resurs Banks olika kort: Resurs Gold och Resurs World, som båda kommer med en reseförsäkring. Varje spenderad krona med något av de två korten omvandlas till poäng som kan användas i deras poängbutik. Deras poängbutik har dock inte det mest varierade utbudet. Resurs World passar extra bra för dig som tycker om att resa – det ingår till exempel tillgång till flygplatslounger världen över. 

Kreditkortet som ger dig vingar från Bank Norwegian

Från Bank Norwegian kommer ett annat kreditkort för alla vagabonder, där cashback-poängen kallas för ”cashpoints”. Efter att ha samlat ihop cashpoints kan de sedan användas till att köpa flygbiljetter hos flygbolaget Norwegian. Däremot måste man handla ganska mycket för att ha råd med en resa: på den totala summan av ett köp omvandlas 0,5 % till cashpoints. Om du handlar för 20 000 kr får du alltså 100 cashpoints, vilka i sin tur motsvarar 100 NOK.

Rejäla rabatter från re:member flex

När det gäller shopping är det dock svårt att slå re:member flex – ett Mastercard med rabatter i över 300 webbutiker, vilket gör re:member flex till ett av de bästa kreditkorten när det gäller shopping. Genom förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25 % rabatt i de butiker som ingår. I programmet ingår massvis av butiker med olika typer av produkter och tjänster – du kan få rabatt på allt från abonnemang, resor, leksaker, inredning, bilar, optik och mode inom etablerade märken. Köpen går dock till som vanligt och rabatten dras först från din månadsfaktura.

Sammanfattning

Det finns många riktigt bra kreditkort på marknaden som är särskilt förmånliga när det gäller shopping. Vi har listat några av dem, men det finns såklart ännu fler. Om du är på jakt efter ett kreditkort med rabatter eller bonusar kan det vara en bra idé att jämföra olika kreditkort genom att kolla vilka erbjudanden de har innan du slår till. På så sätt kan du se till att välja en kreditkortsutställare som har erbjudanden hos butiker eller företag som du köper produkter eller tjänster av och därmed hitta det kort som är bäst för dig.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *