Bästa partyspelen 2023 – Roliga spel som gör festen oförglömlig

bästa partyspel 2022

Under Covid blev det enormt populärt med sällskapsspel och det är en trend som hållit i sig efter dess. Det finns också vissa typer av sällskapsspel som är speciellt lämpade för fester. Här tar vi fram bästa partyspel 2023.

Vi har sammanställt en lista över bästa sällskapsspel 2023 tidigare. ”Problemet” med dessa är ofta att de kan vara väldigt tidskrävande, med omständiga regler. För fester är det oftast bättre med spel som är mer sociala och fartfyllda.

Bästa partyspel 2023

bästa partyspel 2023

Under detta år har många roliga partyspel för vuxna lanserats. Bland annat har svenska Nicotext tagit fram en serie partyspel som blivit riktiga klassiker. I partyserien finns något för alla typer av fester, den som vill göra roliga uppdrag eller svara på pinsamma frågor… eller för den som bara vill sitta och snacka om livets underligheter.

Duellen – roligaste partyspelet 223

roligaste partyspelet 2023

Bland roliga partyspel har vi valt Duellen som vår favorit. Här kan du utmana din familje eller dina vänner med 100 roliga utmaningar. Du tar helt enkelt ett kort, väljer en motståndare och utför duellen. Vinnaren behåller kortet och den med flest kort när spelet avslutats vinner.

Här är några exempel på dueller:

 • Vem kan gå runt bordet på exakt en minut? 
 • Vem kan namnge flest grönsaker? 
 • Vem dansar bäst robotdans? 

Värvet – bästa sociala spelet 2023

Värvet är ett socialt spel där du finner en mängd festliga, fascinerande eller filosofiska frågor. Dessa är mycket lika de frågor som brukar ställas vid Kristoffer Triumfs intervjuer i hans populära podcast. Med hjälp av frågorna skapar du annorlunda diskussioner med vänner eller familj, om sådant som ni kanske tidigare aldrig talat om. 

Ett riktigt intressant spel och inte minst ett utmärkt uppslag för intressanta och djupa konversationer under en fest!

Pekleken – partyspel för många

bästa partyspel för många 2023

Den populära Pekleken är perfekt speciellt när ni är många på en fest och vill lära känna nya personer. Här dra du ett kort och läser det högt. Alla blundar och pekar på den som passar in bäst på beskrivningen. Den som får flest pekfingrar mot sig får behålla kortet.

Exempel på frågor:

 • Vem är riktigt snuskig i sängen? 
 • Vem skulle begå perfekta mordet? 
 • Vem kommer bli miljonär? 

Bästa snacket – bästa partyspel frågor

bästa partyspel frågor 2023

I Bästa snacket hittar du 400 finurliga och twistade konversationsfrågor fördelat på 100 spelkort. Du kommer garanterat att få annorlunda och säregna samtalsämnen för festen!

Några exempel på frågor:

 • Hur skulle världen se ut om den var uppbyggd av kloner av dig?
 • Skulle du hellre vara en känd regissör eller en känd skådespelare?
 • När tjuvlyssnade du på någon senast? Vad fick du veta?

Sanning eller bullshit – nytt roligt partyspel

roliga nya partyspel 2023

Ett enkelt, men samtidigt fantastiskt roligt nytt sällskapsspel för 2022 är Sanning eller bullshit. I detta spel ställs du inför en mängd absurda sanna eller falska fakta. Hur godtrogen är du? Om du svarar du rätt får du poäng.

Exempel på frågor:

 • Finns det snö i Tanzania? 
 • Har sniglar gjort en landningsbana för hal att landa på? 
 • Byggde en forskare ihop ett dinosaurieskelett fel och satte djurets huvud på rumpans plats? 

Bästa spel för kräftskivan 202

Snart är det dags att fira kräftskiva runtom i landet. I denna box finns allt du behöver för att fira denna på bästa möjliga sätt, med klassiska snapsvisor och en mängd roliga lekar och stafetter för att underhålla hela sällskapet. Varje kort finns i 8 kopior och den innehåller 60 snapsvisor.

Men denna box går lika bra att använda för midsommar, påsk, valborg eller jul. Med andra ord är det är måste för varje svenskt hem!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *