6 klassiska picknickkorgar för sommarens äventyr

snyggaste picknickkorgar

Sommarvärmen är snart här och det har blivit dags att njuta till fullo! Det finns mängder av roliga utomhusaktiviteter du kan ägna dig åt när det är varmt. Oavsett om du beger dig ut för en dag på stranden eller för en picknick på någon av alla parker kvällstid är en snygg picknickkorg ett måste. Här listar vi bästa picknickkorgar sommaren 2022.

Picknickkorgar har funnits med en lång tid. Ofta har vi helt enkelt tagit någon av de korgar vi har hemma och fyllt dem med både mat och engångstallrikar samt bestick. Den senaste tiden har dock allt fler modeller av praktiska och mångsidiga picknickkorgar kommit ut på marknaden. En stilig accessoar att bära vid sidan tillsammans med de snyggaste kläderna.

Bästa picknickkorgar sommaren 2022

Vad bör en picknickkorg innehålla? Den bör åtminstone har utrymme för mat, tallrikar och bestick. De bästa modellerna har också smart förvaring för allt du behöver på en picknick, samt inbyggd kylförvaring. Då det gäller utseende är det såklart en smaksak, men här har vi plockat fram några stilfulla picknickkorgar i klassisk stil.

1. Picknickkorg i rotting

bästa picknickkorgar i rotting sommaren 2022

Det är många som söker picknickkorgar i rotting tack vare deras eleganta vintagekänsla. Här har vi den perfekta korgen för en romantisk picknick. Denna picknickkorg har integrerad kylbox, tallrikar, bestick-set för 4 personer. Du hittar även korkskruv samt salt- och pepparströare samt 4 vinglas i denna eleganta korg.

Den är också enkel att bära tack vare sitt stabila läderhandtag.

2. Annorlunda picknickkorg för vin och drinkar

lyxig picknickkorg för män

Om du vill ha en exklusiv och lyxig picknickkorg är denna något att satsa på. Den har en klassisk design med inslag från sekelskiftet och är tillverkad av solid mässing, trä och en tillhörande ställning i metall. En både elegant och funktionell picknickkorg där du kan bevara allt från flaskor, glas till bartillbehör. Det finns också en utfällbar bricka!

3. Picknickkorg som är enkel att bära

Två av våra favoriter bland bästa picknickkorgar sommaren 2022 är dessa två picknickkorgar som är enkla att bära. De har inte kanske samma stilfaktor som korgarna, men är väldigt praktiska. I den till vänster finns stort förvaringsutrymme för drycker och mat. Den har en insida som är fodrad med termofolie som ger perfekt isolering för mat. Den har också en nedre del som är förstärkt för bättre stabilitet.

Den till höger är utformad som är ryggsäck som är praktisk att bära. Den har glas, bestick och tallrikar för fyra personer och utrymme för mat och dryck i väskan. Det finns också en likadan picknickväska för två personer.

4. Rymlig picknickkorg i retrostil för fyra personer

bästa picknickkorgar sommaren 2022 för fyra personer

Detta är den perfekta picknickkorgen för dig som vill bege dig ut på en parmiddag ute i parken. Den klassiska picknickkorgen i retrostil passar också utmärkt för familjen. Den har allt du behöver för en picknick, med allt från bestick i rostfritt stål till flasköppnare.

5. Lyxig picknickkorg för fyra personer

bästa picknickkorgar sommaren 2022

Om du letar efter en picknickkorg av högsta möjliga kvalitet rekommenderar vi denna eleganta handflätade picknickkorg. Den är utrustad med ett läderspänne och ytterligare kedjor som stödjer klaffen. Den har också ett handtag som säkerställer skydd av servisen under transport.

Den innehåller en komplett servis för 4 personer, med tallrikar, glas, knivar, gafflar, skedar och servetter. Du hittar också ytterligare utrustning i form av korkskruv, flasköppnare, fickkniv, pepparskakare och saltkar. Det finns en utdragbar termomanschett med dragkedja för värmeisolering

6. Genomtänkt picknickkorg i tidlös stil

Här har du en elegant korg med allt du behöver för en picknick. Hela insidan är i termofolie och det finns en uppsättning av allt du behöver för fyra personer. Du hittar också en bekväm filt av måttet 130×150 cm som fästs till korgen med snygga eko-läderband. Även fyra vinglas i plast hör till denna picknickkorg.

7. Bästa tillbehör till picknicken

Vi avslutar med ett tips gällande bästa tillbehör till picknicken. Det finns några riktigt bra produkter på marknaden inom detta område. En av våra favoriter är denna bärbara grill som är utformad som en portfölj. Den är enkel att vika ihop och fälla upp. Perfekt för dig som vill grilla på din picknick!

Vanliga frågor – bästa picknickkorgar sommaren 2022

Var hittar man snygga picknickkorgar på nätet?

Om du söker snygga picknickkorgar i klassisk stil är Cervera och Cdon.se väldigt bra sajter. Även Åhlens brukar ha flera snygga tidlösa modeller av picknickkorgar.

Vad bör finnas på en bra picknickkorg?

Det är delvis beroende på syftet med användningen. Det är alltid bra att ha möjlighet till kylförvaring. Det finns också många picknickkorgar som har smart förvaring för tallrikar och bestick. Inbyggda dynor är ytterligare en sak som är bra att ha eftersom det ger dig mer användningsmöjligheter för din picknickkorg.

Hur stor bör en picknickkorg vara?

Även i detta sammanhang är det bra att tänka på i vilka sammanhang du använder picknickkorgen. Om du för det mesta är ute med din partner på picknick rekommenderar vi en mindre picknickkorg för två personer. Den är mer praktisk att bära och innehåller fortsättningsvis det mesta du behöver på en picknick.

Skall jag satsa på en picknickkorg med eller utan axelrem?

Vi rekommenderar att du satsar på en picknickkorg med axelrem. Även om det inte skulle röra sig om långa avstånd kan picknickkorgar vara tunga att bära om du packat med dig mycket drickbart.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *