Poddtips till sommaren – här får du härlig sommarlyssning!

bästa poddar för män sommar 2022

Sommaren är en perfekt tidpunkt för att lyssna på poddar. Medan böcker kan vara lite krångliga att läsa på stranden erbjuder poddar en perfekt avslappning för dig som vill njuta av underhållning.

Poddar är populärare än någonsin hos svenskarna* och det syns inte minst i de många nyheter som släpps just nu. Vi kan även rekommendera ljudböcker som ett alternativ för dig som vill ha något att lyssna på under sommaren.

Bästa poddar för män sommaren 2022

Vilka är då de poddar man skall satsa på denna sommar? Här tar vi fram aktuella poddtips för män sommaren 2022.

1. Podden ”Den moderna mannen”

bästa poddar för män sommar 2022

Minns du säsong sex av ”Bachelor”? Låt oss fräscha upp minnet! I jakten på att hitta den rätta valde Simon Lindström och Sebastian Martinsson att delta i den populära dokusåpan. Efter kamerorna släcktes valde duon att starta en podd tillsammans under namnet ”Den moderna mannen”. I den vill de sudda bort machokulturen hos män och visa att det är okej att visa känslor. Där djupdyker de i massor av ämnen som de verkligen vill lyfta och skapa diskussion om. Allt från relationer till välmående och allt däremellan.

2. Sex & Fördom

sex & fördom poddar bästa för män sommar 2022

Podden Sex & Fördom såg världen i december 2021 och har sedan dess vuxit stadigt i Kenxo Slayz regi. Hans ambition med podden  är att fördjupa och bredda diskussionen om sex och relationer för en ung publik. Kan man vara queer och troende? Vad hade sexualundervisningen kunnat göra bättre? Hur ska man navigera när man gått och kärat ner sig totalt i någon som lever in the closet? Och – vad för spicy stories går hans lyssnare runt och bär på? Det är frågor som lyfts i podden Sex & Fördom.

3. Hur är det med sexlivet?

bästa poddar för män sommar 2022

Varma och snälla Kalle Norwald känner vi igen från tv sedan några år tillbaka. Kalle jobbar till vardags som socionom, terapeut och sexolog och sedan en dryg månad tillbaka driver han även podcasten ”Hur är det med sexlivet?”. Olika svar ska vridas och vändas på för att få flera olika perspektiv på sexualitet och relationer. Med sin podd bjuder Kalle även in sina lyssnare till att ställa frågor som han kan svara på i kommande avsnitt. En lärorik podd för alla som vill lära sig mer om sex- och samlevnad, även i vuxen ålder.

4. Så vad händer?

så vad händer podd

Så vad händer?” är podden som tar upp allt som händer i det publika och privata där Amat Levin och Jonathan Rollins pratar om allt från populärkultur, samhällstrender och politik till föräldraskap, relationer och vardagsspaningar. Amat är fd chefredaktör för Nöjesguiden och utöver podden så driver han även instagramkontot ”Svart historia”, Jonathan jobbar som komiker. Tillsammans möts de i Så vad händer? och lyfter både oviktigt och viktigt i ett samtal mellan de båda.

5. Hundåren – Motgångspodden

hundåren podd

I hyllade podden ”Hundåren – Motgångspodden” med musikern, skribenten och ja, nu även poddaren Tomas Andersson Wij får vi lyssna när Tomas oförskräckt petar i artistkollegornas karriärssår – i motgångar, fiaskon och kriser. Det är både högt och lågt – och jävligt intressant.

*Poddindex 2021

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *