Bästa tipsen för att hålla bilen fräsch

tips för att hålla bilen fräsch

Det är förmodligen ingen som har missat att bilar ofta är en rätt dyr investering som medför diverse kostnader både hit och dit. Detta är du framförallt medveten om då du själv har ägt en bil. Hur bekvämt det än är att ha tillgång till en egen bil, som man är helt ansvarig över, så innebär dessa kostnader att det inte alltid är så roligt att ha en bil. Något som däremot kan göra det hela lite roligare är om du försöker hålla bilen fräsch och snygg. 

En fräsch bil är roligare att köra 

Att hålla bilen fräsch behöver inte kosta alls mycket, men samtidigt kan det göra väldigt stor skillnad för känslan överlag. När bilen är fräsch är det ofta väldigt mycket roligare och mer behagligt att köra den. Och när det är roligare att köra bilen kan de övriga kostnaderna som tillkommer med bilägandet också kännas lite mindre, eller åtminstone mer värda. 

En annan fördel med att hålla bilen fräsch som inte bara påverkar din körning utan som även kan påverka din framtida ekonomi är att en fräschare bil ofta kan säljas till ett högre pris. Det är nämligen som så att en bil som ser fräsch, hel och ren ut kan värderas väldigt mycket högre än en sunkig, gammal och fräsch sådan.

tips för att hålla bilen fräsch

Tips för en fräschare bil utan särskilt mycket ansträngning

Om du vill hålla din fräsch utan att behöva anstränga dig överdrivet mycket, eller betala särskilt mycket, kan du ta del av våra bästa tips nedan! De allra flesta sakerna som vi tipsar om kan du göra på egen hand med saker som redan finns hemma. 

Håll fälgarna rena

Något som kan göra rätt stor skillnad för hur bilen uppfattas överlag är fälgarna. Genom att hålla dessa rena kommer både du och andra i omgivningen få intrycket av att bilen är både renare, nyare och fräschare än vad den kanske. Spraya fälgarna med ett rengöringsmedel anpassat för det, låt verka ett par minuter och torka sen av. 

Byt ut gummimattorna

Ser man mer till den invändiga fräschören i bilen är gummimattorna på golvet en aspekt som kan göra stor skillnad. Genom att då och då rengöra gummimattorna kommer hela bilen kännas fräschare och mer ren, det till skillnad från om de är helt smutsiga och kladdiga. Har du en trasig gummimatta i bil rekommenderar vi att du byter ut dessa mot nya, hela. 

Bagageluckan bör vara ren 

En annan del av bilen som man kanske inte riktigt tänker på när det kommer till renlighet och ordning är bakluckan. Det är lätt hänt att man bara slänger bak allt som man vill bli av med, vilket då resulterar i att det kommer vara ett enda stort kaos där bak till slut. 

Trots att man kanske inte ser bakluckan och det som göms där bak särskilt ofta är det alltid trevligare att ha ordning och reda. Detta framförallt när du sen måste använda bakluckan för att packa. Se till att hålla rent där bak och att ta reda på det som slängs dit. Har du inte köpt en bagagerumsmatta för v70 eller den bilmodell du har är det ett hett tips.

Städa och rengör klädseln

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för att hålla bilens klädsel ren och fräsch. Om man tänker efter så är klädseln förmodligen den del i bilen som blir mest smutsig, det vill säga utan att det syns. Att rengöra och städa bilsätena lite då och då kan alltså vara bra. Var det länge sen du gjorde det kan en grovrengöring följt av lite små puts göra skillnad!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *