Bästa tipsen för dig som vill ta lån

bästa tips för att få lån

Står du i valet och kvalet om att ansöka om ett lån? Då kunde denna artikel inte vara mer passande. Här kommer vi nämligen att dela med oss av de bästa tipsen för dig som vill ansöka om ett lån. I och med det ökade utbudet av både låneförmedlare och långivare online är tillgängligheten för att få ett lån väldigt bra idag. Samtidigt är det många som upplever svårigheter med att bli godkänd som låntagare, det trots att det blir allt vanligare att ansöka om att få långa pengar. Det är förhoppningsvis just detta som våra tips kan hjälpa dig med! 

Att ansöka om ett lån

Innan du beslutar dig för att ansöka om ett lån är det bra att veta om vad det faktiskt innebär att låna pengar. Det må kännas som en självklarhet för många, men faktum är att det är väldigt många som än idag inte riktigt har fått ett grepp om vad lån innebär på riktigt

Att låna innebär såklart att man, vid godkänd ansökan, får tillgång till en större andel pengar än vad man tidigare hade. Samtidigt innebär ett lån att man måste betala räntor och avgifter, att man måste ta ansvar, att man måste sköta sin ekonomi och att man måste ha kontakt med en långivare. Själva processen om att ta sig dit är inte heller helt enkel. 

Hårda krav 

Utan för att bli godkänd för ett lån krävs det att du uppfyller diverse krav som de olika långivarna har. Här brukar krav på en viss inkomst, ålder, arbete, medborgarskap och liknande förekomma. 

Uppfyller du inte alla dessa kommer du inte få ett lån. I och med att kraven har blivit hårdare bara under de senaste åren kan det i vissa fall kännas omöjligt att ens bli godkänd över huvud taget. För att du ska bli godkänd som låntagare gäller det alltså att du planerar lite inför det att du skickar in din ansökan. 

Tips som kan underlätta

Så vad är då viktigt att tänka på då du vill låna pengar? Vi listar de viktigaste sakerna nedan!

 Kraven från långivare

Som tidigare nämnt är kraven från långivarna ofta rätt hårda när det kommer till att bevilja dig som låntagare. Här gäller det inte bara att du kan uppvisa en viss grad av inkomst eller att du är fri från betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden, utan det är även viktigt att du har åldern inne, att du är medborgare och att du har hög kreditvärdighet. Vilka exakta krav som ställs och hur hårda de är kan dock variera. 

Olika långivare kan godkänna olika låntagare

För dig som ska ansöka om ett lån kan det därmed vara bra att se över olika långivare och vad just de erbjuder. Detta är väldigt enkelt att göra idag tack vare alla olika jämförelsetjänster och låneförmedlare som finns att tillgå online. 

Via låneförmedlare kan du ta del av tips och råd som kan hjälpa dig då du vill hitta den bästa långivaren såväl som det bästa lånet för dig. Känner du att det känns svårt att veta vilken låneförmedlare du ska använda dig av eller lita på säger vi bara en sak, jämför Advisa och Lendo – dessa är de två största låneförmedlarna i Sverige, så någon av dem borde gå hem.   

Ta kontakt med önskad långivare

När du väl kommit fram till vilken långivare som kan passa dig och dina önskemål bäst kan det alltid vara bra att ta kontakt med dem för att få rådgivning och vägledning inom deras sfär. 

Detta är framförallt viktigt om du har speciella krav och önskemål, om du befinner dig i en speciell situation eller om du bara behöver hjälp på vägen. I och med att intresset för lån håller i sig finns det många andra som också är i behov av att få hjälp, så att vara tidigt ute på den posten kan också underlätta väldigt i hanteringen av ditt lån och dina frågor. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *