Bästa tipsen inför den kommande grillsäsongen

tips för grillsäsongen

Våren är i luften, vilket för många innebär att det börjar vattnas i munnen av tanken på att grillsäsongen närmar sig. Även om en del inte lägger ner lika mycket energi på sin grillning, som många andra gör så finns det ändå några saker som kan vara bra att tänka på.

Först och främst så kanske du behöver kontrollera den grill du har i dagsläget. Om den har stått förvarad sedan förra året, så lär det finnas behov av ordentlig rengöring. Både insidan och utsidan. Om du har en gasolgrill, så lämna in behållaren för en kontroll och påfyllning.

Även om du var duktig på att göra rent grillen sist den användes, så kan det vara bra om du borstar genom gallren och tvättar av dem med ljummet vatten och lite grön såpa. Torka av alla ytor och se till att det inte finns rester av fett eller annat på grillen. Se även till att grillöverdraget är helt rent inför den nya grillsäsongen. Det är inte kul att slänga över ett smutsigt överdrag över en ren grill och inte heller är det säkert, med hänsyn till rester av damm och smuts som kan antändas.

Behov av en ny grill?

Om du är i behov av en ny grill, så har du ett enormt utbud att välja mellan så du bör börja med att bestämma dig för vilken typ av grill du vill ha: gasol-, kol- eller elgrill. Sen beror det på hur stor den ska vara, hur mycket du vill använda dig av grillen och hur mycket den maximalt får lov att kosta.

Gasolgrill blir allt mer populärt, då man snabbt kan påbörja grillning på dem och även de enkla modellerna ger fler möjligheter att skapa olika maträtter. Man behöver inte planera grillningen så långt som om man använder sig av exempelvis kolgrill. Däremot kan det kräva lite mer rengöring och underhållning med gasolgrill än med kol- eller elgrill.

Elgrill är en typ av grill man inte ser lika mycket av, då den inte ger samma tydliga karaktär av grillning som med gasol- eller kolgrill. Denna typ säljs mest till de som har liten yta utomhus eller som grillar väldigt sällan. Men oavsett vilken typ av grill du söker, så är det bästa att alltid välja en med god kvalité så får du ut mesta av din grill.

Tillbehören kan göra underverk

Med olika tillbehör kan man både förlänga grillens livstid och utöka möjligheterna med grillningen. Grillöverdrag som skyddar grillen när den inte används och ett par ordentliga grillvantar som skyddar grillmästaren under tiden som man grillar är de två viktigaste tillbehören på listan.

Grilltång och grillbestick är andra tillbehör som också kan vara en god idé. Med längre skaft, så man inte behöver stå så nära grillen när man ska hantera maten som är på grillen. Om man exempelvis gillar helgrillad kyckling, så bör man titta på rotisseri som snurrar runt kycklingen inne i gasolgrillen. Med en grillsten kan du enkelt tillaga eller värma upp pizzor och pajer.

Tillbehör för att underlätta rengöringen leder till att man sparar tid och det blir mer skonsamt för grillens alla delar. Kontrollera med säljaren eller med företaget bakom den grill du har eller ska köpa, vilka tillbehör de rekommenderar. Fettlösande medel för gasolgrillar kan vara en god idé, men annars kan man komma långt med ljummet vatten och lite grönsåpa.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *