Bentley Mulsanne W.O. Edition by Mulliner – En hyllning till märkets 100-åriga historia

Inför kommande 100-års jubileum som infaller i nästa år presenterade Bentley Motors en begränsad utgåva av sin modell Mulsanne under Monterey Car Week som ägde rum i slutet av augusti. Mulsanne W.O. Edition by Mulliner, som är en hyllning till grundaren av Bentley, införlivar en del av historien i varje exemplar av denna unika utgåva.

Inuti varje bil som är begränsad till 100 exemplar, finns en vevaxel i original som tagits från Walter Owen Bentleys egna bil, lyxbilen 8 Litre – den sista modellen han designade för Bentley Motors år 1930. Denna era har ofta benämnts den gyllen eran av motorsport i Storbritannien. Detta var också den sista nya modellen från Bentley innan företagets ekonomiska kollaps, då man tvingas till en försäljning till Rolls-Royce Limited.

Bentleys 8 Litre från år 1930.
Vevaxel från 8 Litre.
Den unika interiören i 8 Litre.
Interiören i Bentleys 8 Litre är ett utmärkt exempel på hur lyx såg ut på 1930-talet.

Även i övrigt har nya Mulsanne W.O. Edition by Mulliner till designen inspirerats av 8 Litre. I interiören uppvisar man en rad enastående funktioner som inspirerats av lyxlivet under 1930-talet – dit hör bland annat ett cocktail-skåp från Mulliner. Inuti bilen finns även ett skyltfönster där den nämnda vevaxeln från bilen 8 Litre uppvisas.

Sin vana trogen använder sig Bentley även av lyxig faner, samt läder som gör det till en av de finaste handgjorda lyxbilarna på marknaden just nu.

Den nu aktuella modellen av  Mulsanne kommer att levereras till kunderna under nästa år.

Interiören i den nya Mulsanne W.O. Edition by Mulliner.
Barskåpet.
H. J. Mulliner & Co. har en intressant historia som började från byggande av interiörer till hästsläp. I slutet av 1800-talet flyttade man dock över till motorfordon och blev framgångsrika inom detta område. Numera tillverkar Mulliner främst säten för Bentley från sin fabrik i Bedford Park, Chiswick i västra London.
Nya Mulsanne W.O. Edition by Mulliner.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *