Bergmanveckan finns digitalt på SF Anytime fram tills söndag

Bergmanveckan digitalt

I mitten av juni inledde den digitala streamingtjänsten SF Anytime och filmfestivalen Bergmanveckan ett digitalt samarbete. Detta eftersom Bergmanveckans ordinarie festivalaktivitet inte blev av i sommar på grund av den rådande Coronasituationen.

Ända fram till 5 juli äger Bergmanveckan rum hos SF Anytime, istället för på Fårö där festivalen i vanliga fall brukar hållas.

Bergmanveckan på SF Anytime

Samarbetet finns i form av en minisajt för festivalen på SF Anytimes digitala plattform där man lyft fram filmer på olika teman med tyngdpunkt på Ingmar Bergmans filmer.

Utöver Ingmar Bergman hyllas även skådespelaren Eva Dahlbeck och nyligen bortgångne Max von Sydow.

Vi är väldigt glada över samarbetet med Bergmanveckan och tycker det är oerhört spännande och roligt att få genomföra det på det här sättet nu när festivalen inte blir av på plats. För oss på SF Anytime och SF Studios är Ingmar Bergman och hans filmer inte bara en viktig del av vår filmkatalog utan också ett filmhistoriskt viktigt arv som vi vill hållande levande. Bergmanveckan och Bergmancenter bidrar i allra högsta grad till att levandegöra detta arv, säger Jessie Ross Skärvad, Head of Marketing & Sales Digital Services på SF Studios.

Den digitala Bergmanveckan har fem fokusområden:

  • Förhandsvisning av Papicha
    Papicha
     är en algerisk, internationellt samproducerad dramafilm 2019 regisserad av Mounia Meddour. Den visades i sektionen Un Certain Regard vid filmfestivalen i Cannes 2019. Den valdes som det algeriska bidraget för den bästa internationella spelfilmen vid Oscarsgalan 2019 och har vunnit flera internationella priser och nomineringar.
  • BERGMAN (sju filmer av Ingmar Bergman i urval av Emma Gray Munthe, konstnärlig ledare på Bergmancenter)
  • MAX VON SYDOW 1929-2020 (ett urval av sju filmer med Max von Sydow, till minne av den tidigare i år bortgångne skådespelarlegenden)
  • EVA DAHLBECK 100 ÅR (ett urval av sju filmer med Eva Dahlbeck, med anledning av att det är 100 år sedan hennes födelse)
  • EMMA REKOMMENDERAR (Emma Gray Munthes personliga urval av filmer ur SF Anytimes bibliotek)

Utöver filmvisningarna lanserar Bergmanveckan en affischtävling där de efterlyser nya affischer till valfri Bergman-film. I tävlingen kan man vinna affischer, och möjligheten att få med sin affisch i en utställning på Bergmancenter 2021.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *