Besök tandläkaren regelbundet

tandläkare

Hur ofta brukar du gå till tandläkaren? De allra flesta av oss, vi brukar ju bli kallade dit, en gång per år. I alla fall om vi har blivit inskrivna hos Folktandvården. Dock går det att välja egen tandläkare. Ett bra ställe är Novo Dental tandklinik. Om du har en så kallad normal tandstatus, så räcker det oftast bra med ett besök per år. Du som däremot har många hål eller har drabbats av tandlossning eller andra problem, du behöver besöka din tandläkare oftare än så.

Det är viktigt att regelbundet sköta om sina tänder. Du bör till exempel alltid borsta dem, två gånger per dag, morgon och kväll. Det med en bra tandborste och rätt sorts tandkräm. Utöver det kan det även vara en god idé att använda tandtråd med mera.

Förebygg tandproblem

Genom att göra regelbundna tandläkarbesök kan du på enkelt sätt förebygga tandproblem. Tandläkaren kan då i god tid se om det är på väg att bli problem och åtgärda eller förebygga det. 

God tandvård är även viktigt att ha hemma. Det går att lära sig bra tandvård, genom att besöka en tandhygienist. Hos en sådan kan du dels få goda råd och tips hur du kan sköta dina tänder hemma. Du får även hjälp med att förebygga tandköttsproblem samt ta bort tandsten. Det är viktigt att ta bort tandsten regelbundet. Det eftersom det annars lätt kan orsaka problem så som tandlossning och tandköttsinfektioner samt att det även kan ge dig en dålig andedräkt.

Hitta en tandläkare som passar dig

Många har idag dessvärre en skräck för tandläkaren. Så det gäller att hitta en du känner dig trygg med. Det känns ju ändå rätt utsatt att lägga sig i en tandläkarstol. Om du har tandläkarskräck, var noga med att tala om det för din tandläkare, så att de kan ta hand om dig på rätt sätt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *