Betting på skickliga och välklädda fotbollsspelare

stilikoner inom fotboll

Fotboll är en av många sporter som har kommit att involvera mycket mer än själva spelet. När vi pratar om fotboll tänker de flesta givetvis på olika ligor och klubbar. De tänker på fotbollsbetting och på vilka odds som sätts inför matcherna.  

När man tänker på specifika spelare, är det nuförtiden ganska vanligt att man också tänker på hur de är utanför planen. Den som slår upp en modetidning för män kommer sannolikt att se en eller flera fotbollsspelare visa upp både sportkläder och kostymer. Några är nämligen lika kända för sin stil som för sitt spel. 

De bäst klädda fotbollsspelarna

Det är inte ovanligt att hitta fotbollsspelare på listorna över världens och ländernas bäst klädda män. 2019 var det Djurgårdsspelaren, Erik Berg, som blev utsedd till Sveriges bäst klädda man. Några fotbollsspelare är nära förknippade med mode och stil tack vare att många modehus har valt att ha dem som modeller i sina kampanjer.

Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic och Lionel Messi är bara några exempel på fotbollsspelare som har burit upp alltifrån kostymer till träningskläder på stora billboards och catwalks. Det finns också ett stort modeintresse bland yngre, och ännu inte lika kända spelare. Några spelare som har hyllats för sin stil är Leon Bailey, från Bayern Leverkusen, Romain Gall, från Stabaek, och Tom Davies, från Everton.

De bäst klädda tränarna

Det är inte bara fotbollsspelarna som är förknippade med sin stil. Även tränarna är det. Flera av dem bär kostym under matcherna och det går att få inspiration till både middagsbjudningen såväl som till arbetsmötet.

José Mourinho, som tränar Tottenham Hotspur, har ofta en sportigare look när det vankas match. DC Uniteds tränare, Ben Olsen, har nästan alltid skjorta och slips. Ytterligare en tränare som är lika känd för sin stil som sin träningsregim är Carlo Ancelotti, som vid årsskiftet började träna Everton. Han har tidigare tränat storlag som PSG och Bayern München och är en modeikon i flera kretsar. 

Spelet och bettingen

Utan fotbollen hade dessa spelare endast varit välklädda främlingar. Och kanske inte ens det. PSG-spelaren Neymar har medgett att hans personlig stil har blivit bättre tack vare sin stjärnstatus. Samtidigt har spelarnas stil ingen större inverkan på hur det presterar på planen.

Det är helt och hållet en slump att Jerome Boateng, som spelar i det topptippade laget Bayern München, har blivit utsedd till tyska GQ:s bäst klädda man (2015) och vunnit Bundesliga varje säsong sedan 11/12.

Den som följer och bettar på odds på Bundesliga ska istället titta på faktorer som spelstatistik från tidigare matcher och förutsättningarna inför kommande. De bettare som inte håller med spelbolagets odds, baserat på den insamlade information inför en kommande match, kan välja att spela på sina egna odds via en spelbörs.

Där kan bettarna vara bookmakers och låta andra bettare spela på deras odds samtidigt som de kan spela på andras. Sett till oddsen verkar de flesta vara överens om att Bayern München kommer att vinna ligan för åttonde året i rad, men oddsen varierar ändå högt och lågt. 

Även om fotbollsspelarnas personliga stil inte påverkar deras prestationer på plan är det alltid roligt att se sina favoriter briljera både på planen, och med stil.  

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *